O, kurtuluşun yoludur

O, kurtuluşun yoludur

İnsanlığın çıkmazda olduğu günümüzde kurtuluş yolunun Hz. Peygamber (SAV)in gösterdiği yol olduğunu aktaran Ali Rıza Demircan, Peygamber (SAV)in tüm insanlığa rahmet olarak gönderildiğini söyledi

Enderun Eğitim Vakfı Konya Şubesi ve Selçuklu Gençlik Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Hz. Peygamberin Hayatı Kur’an’dı’ Konferansı düzenlendi. Alâeddin Keykubat Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansı İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Demircan verdi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı konferansın açılışında konuşan Enderun Eğitim Vakfı Konya Şube Başkanı Osman Bağcı, Peygamberimiz (SAV) tüm insanlığın hayatını düzene koyacak rehber olduğunu söyledi. Hz. Peygamber (SAV)’in en kamil beşer olduğunu da dile getiren Osman Bağcı, “Efendimiz en büyük kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hayatta nasıl yaşamamız gerektiğini gösterdi. Efendimiz bize çok düşkündü. O merhamet ve şefkat abidesiydi. Bize çok düşkün olan Peygamberimiz (SAV)’e biz ne kadar düşkünüz bunu kendimize sormamız gerekir. O’nun sünnetinden uzak durmamız bizim hayatımızı sorunlu kılıyor. Efendimizi anlamaya ihtiyacımız var. Bu amaçla böyle bir program düzenliyoruz” diye konuştu.

‘O TÜM İNSANLIĞA RAHMET OLARAK GÖNDERİLDİ’

Hz. Peygamber (SAV)’in tüm insanlığa rahmet olarak gönderildiğini belirterek sözlerine başlayan Ali Rıza Demircan, “Efendimizi anlayarak onun gösterdiği yoldan gitmemiz gerekir. Efendimiz kendi döneminde kardeşlerimi özledim demiştir. Sahabelerimiz Efendimize dönerek biz senin kardeşleriniz der. Ancak Peygamberimiz (SAV) siz benim ashabımsınız, kardeşlerim beni görmemelerine rağmen benim gösterdiğim yoldan gidecek olanlardır demiştir. Efendimizin kardeşleri olmak için gösterdiği yoldan gitmemiz gerekir. Peygamberimiz (SAV)’in hayatı Kur’an’dı. O, yaratanımızın bize gönderdiği yüce kitabı nasıl yaşantıya yansıtılacağını göstermiştir. Efendimiz, Kur’an-ı Kerim emirleriyle bize yaşayarak örnek olmuştur” ifadelerini kullandı.

İnsanoğlu hayatını güzelleştirmesi için Hz. Peygamber (SAV)’i örnek alması gerektiğini de vurgulayan İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Demircan, sözlerini şöyle tamamladı: “Tüm insanlığa rahmet olarak gönderilen Efendimizin sünneti tüm insanlığın kurtuluşunu sağlayacaktır. Tüm dünyada insanlığın yaşantısı sorunlu. İnsanlar ölüyor, zulme uğruyor. Ülkemizde de sorunsuz bir günümüz yok gibi. Bu çıkmazdan kurtulmanın yolu Efendimizi örnek alarak onun gibi yaşamaktır. Kur’an-ı Kerim’in hayata yansıyan yönü Efendimizdir.”

MUSTAFA AKÇA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.