Çarpık yapılaşma bitiyor

Çarpık yapılaşma bitiyor

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Meram’da çarpık yapılaşmayı bitirmek için yapılan çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını, çalışmaların bundan sonra da süreceğini söyledi

Meram Belediyesi, yapımı tamamlanan Mesnevi Konutları’nın anahtar teslim töreninden önce Sanatçı Uğur Işılak ve Spiker Reha Yeprem’in de katıldığı kahvaltı düzenledi. Kahvaltı Merkez Bera Otel Kubbeli Salonu’nda gerçekleştirildi.
Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, çağın gereksinimlerine ayak uyduramamış, çarpık yapılaşmanın olduğu yerleşim yerlerini kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yenilediklerini, ihtiyaç duyulan alanları da yenilemeye devam edeceklerini söyledi. Bir önceki belediye başkanı döneminde yapımına başlanan, 28 bin 898 metrekare alanda inşa edilen, 12 blok, 11 kat ve toplam 448 daireden oluşan Mesnevi Konutları’nın yapımının tamamlandığını anımsatan Serdar Kalaycı, “Çöküntü alanlarını kurtarma ve günümüz beklentilerini karşılama projeleri çerçevesinde kentsel dönüşüm projelerimiz devam edecek. Şehircilik açısından tatmin edici bir görünüme sahip olmayan çöküntü alanlarından olan Çaybaşı Mahallesi’nde de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinin 1. etabı tamamlanmıştır. Yine bu çerçevede TOKİ ile yaptığımız anlaşmayla Yenice ve Hacı İsa Efendi Mahalleleri’nde Konevi Konutları’nın yapımına başlandı” dedi. Konut üretimlerini sadece çöküntü alanlarını kurtarma girişimi olarak düşünmediklerini vurgulayan Dr. Serdar Kalaycı, sözlerine şöyle devam etti: “Vatandaşlarımızın kolay ev sahibi olmasının önünü açıyoruz. Geçtiğimiz aylarda Seyirtepe Konutları’nın 2. etabının yapımına başlandı. Yıllarca atıl vaziyette bekleyen Gödene’de bugün birçok ilçeden daha büyük bir yaşam merkezi kuruluyor. TOKİ işbirliği ile yapmış olduğumuz konutlar, okullar, sosyal tesislerle Konya’nın ilk uydu kenti kuruluyor” dedi. Meram Belediye Başkanı Kalaycı ayrıca yapımına uzun süre önce başlanan Konevi Hastanesi binasını Meram Belediyesi hizmet binası olarak halkın hizmetine sunacaklarını dile getirdi.
IŞILAK MERAM’A ÖZEL BESTE YAPTI
Kahvaltı töreninde söz alan Sanatçı Uğur Işılak da, Meram Belediyesi bölgesinde açılan Melihşah Parkı’nın açılışında okuduğu şiiri besteleyerek Meram Belediyesine hediye ettiğini söyledi. Konya’nın tüm insanlarda başka bir yeri olduğunu dile getiren Işılak, “Bazı coğrafyalar insanları manevi yönden çok etkiler. Alim insanlarımızın çoğunluğu İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri’nde çıkmıştır. Bu toprakların suyundan, toprağından dolayıdır. Bu yörelerimizi koruyarak, iyi değerlendirmeli ve bu şahsiyetlerimizden daha fazla yararlanmalıyız” diye konuştu. Yapmış olduğu bestesi ile Konyalı insanların gönlünde yer etmenin kendisini gururlandıracağını aktaran Işılak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu zamana kadar belediyeler, valilikler halka uzak olmuştu. Günümüz belediye yöneticileri bu dejenere olan durumu tamir etmekteler. Biz sanatçıları halkla buluşturmaktalar. Bu hem halk için hem de biz sanatçılar için gurur verici bir durumdur. Sanatçıları halkla buluşturan belediyecilere şükranlarımı sunarım.” Kahvaltı töreninden sonra Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Sanatçı Uğur Işılak’a Meram Belediyesi’ne katkılarından dolayı plaket takdim etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum