Myanmar'da zulüm bitmeli

Myanmar'da zulüm bitmeli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanlığı'nda Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi. Program partililerin yoğun katılımı ile il başkanlığı binasında gerçekleştirildi

İl Başkanı Murat Çiçek başkanlığında gerçekleştirilen bayramlaşma programına il yönetimi ve partililer katıldı. Mhp Konya il binasında gerçekleştirilen bayramlaşma programında konuşan Çiçek, "Türk İslam aleminin kurban bayramını kutluyor, ülkemizin ve Türk milletinin birliğine vesile olmasını yüce Allah'tan temenni ediyorum" dedi.

 

MYANMAR'DA ZULÜM BİTMELİ

Kurban bayramının kardeşlik hukukun pekişmesine, yardımlaşmanın artmasına, zorda ve darda kalanlara ellerin uzatılmasına vesile olduğunu ifade eden Çiçek, bu mübarek günde bile zulümlerin devam etmesini şiddetme kınadıklarını belirtti. Çiçek, "Myanmar'da sırf Müslüman diye çocuk, kadın, yaşlı demeden sivil ve masumlar hedef alınıyor. Yapılan bu zulmü şiddetme kınıyoruz. Özellikle Bangladeş sınırında Müslümanlar saldırgan ve ve acımasız niyetlere kurban gitmektedir. Müslümanlara yönelmiş saldırıları lanetliyor, çok acil bir şekilde insani ve diplomatik müdahalelerle kıyım ve katliamın önüne geçilmesi çağrısında bulunuyorum" sözlerini kullandı.

NORMALLEŞME HENÜZ İSTENİLEN SEVİYEDE DEĞİL

Türkiye'nin bu sancılı sorunlarla dolu gürdeminde kurban bayramının yeni bir soluk olması, yeni bir umut ve hedef birlikteliği sağlamasını temenni eden Çiçek, "Milletimizi içten içe eritme, günden güne bölme hevesinde olanlara karşı Türk tarihinin ilham ve mirasıyla karşı koymak, maneviyatmızda açılmak istenen gediklere fırsat vermeden bayram coşkusuyla safları sıkı tutmaya vesile olmasını temenni ediyorum.Türkiye, 15 Temmuz FETÖ'nün, PKK'nın ve diğerlerini eş zamanlı darbe girişimini yol açtığı yüksek gerilim ve gerginliği, hayatın her alanında hissedilmeye devam etmektedir. Normalleşme arayışları henüz istenilen düzeye ve kıvama gelememiştir. FETÖ'nün eylem yoldaşı ve hıyanet ikizi PKK'dır, PYD'dir, DAEŞ'tir ve bu hain yapılanmalar halen iş başındadır" ifadelerini kullandı. Çiçek konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Uzun zamandan beri teröre kurban verdiğimiz, milli vicdanda derin bir sızı olan şehitlerimize yüca Allah'tan rahmet ve şehitlerimizin muhterem ailelerine sabırlar dilerim, onlara duyulan ahde vefanın her fırsatta hatırlanmasını milli milli onurumuz ve gururumuz olarak kabul etmekteyiz."

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.