"Musul bizim gözbebeğimiz"

"Musul bizim gözbebeğimiz"

Dr. Hacı Ahmet Özdemir, “Musul bizim gözbebeği bir kentimizdir ve orayla ilgili alınacak bütün siyasi kararlarda da biz varız, olmalıyız ve olacağız” dedi

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, TBMM Genel Kurulunda “Musul’la Tarihi Bağlarımız” konusunda bir konuşma gerçekleştirdi. CHP milletvekili Bülent Tezcan'a Aydın’da uğramış olduğu müessif saldırıdan dolayı geçmiş olsun dileklerini ileterek başladığı konuşmasında Özdemir, Çeşitli dönemlerde Türkiye hükûmetlerinde görev yapmış olan ve bakanlık yapmış olan Korkut Özal'ın vefatı nedeniyle başsağlığında bulundu. Hacı Ahmet Özdemir’in Musul’la nasıl bir gönül coğrafyasına sahibiz tabirinin önemini ön plana çıkardığı konuşmasından satırbaşları ise şöyle: “Biz ne yazık ki sınırları belli noktalardan öteye geçemeyen bir neslin çocuklarıyız. Sınırlarımız Dicle'den, Fırat'tan Meriç'ten öteye maalesef geçmiyor. Ama elbette bu durum, geçmişimize de, tarihimize de, tarihî bağlarımıza da bugünkü sınırlardan bakmamızı gerektirmiyor. Gönüllere ve zihinlere ne geçmişte ne de günümüzde sınır çizilebilmiştir. Bu bakımdan ‘"gönül coğrafyası’ tabiri fevkalade önemlidir.

Biz, gönül coğrafyası çok zengin bir ülkenin çocukları olarak burada siyaset yapmaktayız, Mecliste ülkemizi temsil etmekteyiz ve gönül coğrafyamızla bağlarımızı da sıklıkla dile getirmekteyiz. Türküler çok şey söylüyorlar. Nitekim bazı türkülerde bazı hususlar çok ön plana çıkar. Musul'la ilgili de bu tip türküler vardır. Musul'la alakalı türkünün giriş dizelerinde "Gül açar, bülbül öter Musul'un bağında." diye başlar şair ve türküyü söyleyen de geri kalan kısmında öylece devam eder. Okyanusun ötesinden bir ülke, okyanusun yine ötesinden bir ada ülkesi, okyanusun kıyısından bir başka ülke gelecek, orada haritaları yeniden çizmeye kalkışacak ama bizim bu kadar tarihî bağlarımız olan yere, imparatorluk değil miyiz canım, geçmişteki paryalarımız, bağlantılarımız, tabilerimiz bizi paçalarımızdan bataklığa çekti diyeceğiz, öyle mi? Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Milletvekili Özdemir konuşmasının sonunda, “Onun için, Musul bizim gözbebeği bir kentimizdir ve orayla ilgili alınacak bütün siyasi kararlarda da biz varız, olmalıyız, olacağız” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.