Muhsin Yazıcıoğlu herkesin sigortasıydı

Muhsin Yazıcıoğlu herkesin sigortasıydı

Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nu Akören’de anlatan Dr. Mustafa Güçlü, “‘Türk milleti devletsiz olmaz’ diyen Muhsin Yazıcıoğlu, pek çok bilgiye sahip olduğu için herkesin sigortasıydı” dedi

Akören Eğitim Platformu ile Akören Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Akören Konferansları’nın ikincisinde, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu yâd edildi. Büyük devletlerin küçük devletlerin her zaman iç işlerine müdahale ettiklerini, ekonomileriyle oynadıklarını ve gelirlerini kendilerine devşirdiklerini, bu zulmün hiçbir zaman tasvip edilmediğini ama bunun bir vakıa ve gerçek olduğunu belirterek başladığı konuşmasında Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, “Büyük tefsir âlimi Seyyid Kutup, “Bütün süper güçler zalimdir, zulüm üzerine kurulmuştur” der. Ama bu süper güçler içerisinde en iyisi yine Müslümanların kurduğu süper güçlerdir. Müslümanların kurduğu süper güçler içerisinde yine en erdemlisi Türklerin kurduğu süper güçlerdir. Bunlar içerisinde Osmanlı’dan başka daha erdemli, daha ahlâklı ve daha hak ve hukuka riayet eden süper bir güç gelmemiştir” dedi.

BİZİ BATILILAŞMA HASTALIĞI BATIRDI

Yenilgi psikolojisi üzerine Osmanlı aydınında kendi değerlerinden kopma, kendi değerlerini hor görme ve Batı’nın değerlerini kutsama gibi bir zafiyetin başladığına dikkat çeken Dr. Güçlü, şu ifadelere yer verdi: “Yâni Batı hayranı insanlar, kendi kültürüne, kendi özüne, kendi diline hor bakan, hayıflanan ve Batılı olmaya özenen ve sürekli fobiyle düşmanına hayran tipler ortaya çıktı. Petrolün de İslâm topraklarında bulunmasıyla birlikte Batı’nın Osmanlı’yı bölme ve parçalama iştahı daha da arttı. Biz gerilemeye onlar ise bilim ve teknikte ilerlemeye başladılar. Batılılaşma hastalığı II.Mahmut’la hayranlığa dönüşerek saraya da sirayet etti. Yeniçeri Ocağı’nın ortadan kaldırılması ve ardından donanmamızın yenilgiye uğramasıyla Osmanlı gittikçe zayıfladı. İngiltere, orduyu ve donanmayı güçlendiren Sultan Abdülaziz’e, paralel yapıyla birlikte suikast düzenledi. Balta Limanı Antlaşmasıyla birlikte ekonomimiz çöktü. Arkasından 1839’da Tanzimat Fermanı’nı dayattılar.”

TÜRK MİLLETİ DEVLETSİZ YAŞAYAMAZ

Türk milleti tarihte 17 süper güç kurmuş 130 devleti olan tek devlet olduğunu belirten Güçlü, “Türk milleti devletsiz kaldığı an çabuk çöküyor. Üçüncü kuşakta asimile oluyor ve gittiği topluma karışıyor. Onun için Türk milleti devletsiz yaşayamaz. Türk milleti için devlet din ve dil kadar kutsal. Devletimiz kötü de olsa, haksız da olsa, bizi dövse de sineye çekeceğiz. Evlatlarımızı iyi yetiştireceğiz. 20-30 sene sonra devlet bizim olacak. Kendi devletimizle de biran evvel barışacağız. Ne yapıp edip devletsiz kalmamak için mücadele edeceğiz” dedi.

MUHSİN YAZICIOĞLU HERKESİN SİGORTASIYDI

Konuyu Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun mücadele hayatına getirerek bağlayan Güçlü, gençliğinde “Bozkurtlar Çiftliği” kurma hayali olan Muhsin Başkan’ın, bunun bir üst aşamasının “devlete tatbik etme ve devleti yönetme” olduğunu hatırlattı. Siyasi mücadele hayatından da kesitler sunan ve ülkücülerin, İslâmileşmenin bedelini hapishanelerde içkence ile ödediklerini ifade eden Güçlü, “Hayatta 17 kez kaza atlatan ve devletin millî kanadı tarafından korunan Muhsin Yazıcıoğlu, havada uğradığı suikast sonucu şehit olmuştur. Çeşitli devletler dahil pek çok bilgiye sahip olan Muhsin herkesin sigortasıydı. “Türk devletsiz olmaz” diyen kahraman Muhsin, benim için Göktürklerin Kürşat’ı gibidir. Allah rahmet etsin. Mekânı cennet olsun. Ruhuna birer Fatiha gönderelim” şeklinde konuşmasına son verdi. Akören Belediyesi Düğün Salonu’nda İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansın sonunda Akören Eğitim Platformu, Akören Belediyesi ve BBP Konya İl Teşkilatı tarafından Dr. Mustafa Güçlü’ye teşekkür plaketleri takdim edildi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.