Müfredat milli olmalı

Müfredat milli olmalı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni müfredat tanıtıldı. ÖĞDER Şube Başkanı Yavuz Aydın, “Şu an ders kitaplarımızda çocuklarımızı zehirliyorlar. Yeni müfredat ahlak ve maneviyat değerlerine bağlı olmalı” dedi

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve bakanlık yetkilileri birlikteliğinde açıklanan yeni müfredat detayları, birçok konuda değişiklik içeriyor. Bir sonraki eğitim öğretim dönemi itibariyle faaliyete alınacağı duyurulan yeni müfredat döneminin, ilk etapta 1. 5. ve 9. sınıf öğrencileri için geçerli olacağı ifade ediliyor. Sendika ve dernekler ise yapılan değişikliklerde görüşlerinin alınmamasından şikayetçi. Türk Eğitim-Sen ve ÖĞDER temsilcileri, yapılacak müfredat değişikliğinin milli ve manevi değerlerimize uygun olması gerektiğini ifade ediyor. Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, müfredat değişikliğinde fayda olduğunu ancak bunun bir dayatma şeklinde yapılmasının uygun olmadığını belirterek, “Müfredat değişikliğinden önce STK’lar ile eğitim sendikaları ile bu konu tartışılması lazım. Bakanlık ben yaptım oldu anlayışı ile hareket ediyor. Bakanlık bir değişiklik metni hazırlamış. Genel merkezimize bu taslak metin daha yeni geldi. Bu taslak metni inceleyip önerilerimizi ve endişelerimizi sunacağız” dedi.

14 YILDIR DÜZEN DENİYORLAR

15-2tanfer-ata.jpg

Müfredat değişikliğinin ‘Çocuklarımızı nasıl daha iyi bir eğitim seviyesine çıkarırız’ anlayışı ile yapılmasının altını çizen Ata, şöyle konuştu: “Maalesef yapılan değişiklikler genel olarak tabana bin mesaj vermek için yapılıyor. Toplumun tüm kesimlerinin mutabakat sağladığı bir sistem konulmalı. Ortak akıl, ortak fikre önem verilmeli. Milli ve manevi değerlerimiz müfredattan silinmemeli. Türkiye’de eğitim siyasete kurban ediliyor. 14 yıldır iktidarda olan bir anlayış iktidarda ve 6 bakan değişti. Bu bakanların hepsi geldiklerinde bir öncekinden farklı bir düzen getirmeye çalışıyor. Bu ciddi bir sorundur. Öğrencinin başarısının sağlanacağı bir sistem üzerinde kafa yormamız lazım. PISA sıralamasında 52. sıraya gelmişiz. Bu kötü gidiş sadece müfredatla düzelmez. Öğretmeni, velisi, eğitimcisi toptan bir düzelme lazım. Müfredat değişikliği yetmez.”

ŞU AN MÜFREDAT BİZE AİT DEĞİL

15-3yavuz-aydin.jpg

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın da yaptığı değerlendirmede, “Müfredatın belirlenmesinde Milli Eğitim yanlış bir usul uyguluyor. Bakanlık müfredat değişikliğini belirlemiş, ‘askıya çıkardım’ diyor. Değişiklik yapıldığı zaman da ‘ben askıya çıkarmıştım’ diyecek. STK’lar bu askıdaki teklife önerilerini verdiği zaman bu teklifleri kim, neye göre inceleyecek. Bunlar meçhul” diye konuştu. Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararların hiçe sayıldığının altını çizen Aydın, şöyle konuştu: “Bu alınan kararlar neden alınıyor? Karar alınıyor, rafa kaldırılıyor. Şu an çocuklara öğrettiğimiz müfredat bize ait değil. Okullar, masa, sıralar bize ait fakat müfredat değil. İçerisine Yunan mitolojisi doldurulmuş bir müfredat var. Buna da ‘İlim Çin’de de olsa alınız’ bahanesini uyduruyorlar. Alanında uzman eğitimciler oturup müfredat konusunda karlar almalı ve uygulanmalıdır. Yeni müfredat bu biletlin inancına ters olmamalı, ahlak ve maneviyat değerlerine bağlı olmalıdır. Şu an ders kitaplarımızda çocuklarımızı pek çok inancımıza uymayan unsurla zehirliyorlar.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.