Mobil iletişim çağı

Mobil iletişim çağı

Cep telefonları, hayatımızın olmazsa olmazlarından biri haline geldi.

Artan tüketici sayısı, cep telefonu üretici şirketlerin arasında rekabeti kızıştırırken, bu kızışan rekabet, telefonlardaki teknolojik evrimin hızlandırılmasına vesile oluyor. Son çıkan telefonlar, hayatımız kolaylaştıran birçok farklı özelliğe sahip.
‘E-MAİLLERİMİZİ, CEP TELEFONUYLA KONTROL EDEBİLİYORUZ’
Bir şirkette cep telefonu satış sorumluluğu görevini yürüten Mustafa Özlü, “Artık cep telefonları çok ileri bir teknolojiye sahip. Yeni telefonların teknolojik özelliklerini şöyle sıralayabiliriz; Microsoft Office Uygulamaları’nı açabiliyor. Bu özellik, bilgisayardan aktarılan bir Office dosyasının rahatça cep telefonunda da açılmasını sağlıyor. Ayrıca internete girip e-maillerimizi kontrol etmemizde, onları okumamızı ve cevaplamamızı sağlıyor. E-book özelliğiyle, cep telefonunu bir nevi kitap haline getirebiliyoruz. Bu özellikler telefonun insan hayatına yardımcı olmasın sağlıyor” diye konuştu.
‘KULLANILABİLİR BİR TELEFON 350–400 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR’
Cep telefonunun artık herkesin cebinde olduğunu ve hayatımızın değişmez parçalarından biri haline geldiğini ifade eden Mustafa Özlü, “Telefonlar herkese hitap ediyor. Herkesin yararlanabileceği özelliklere sahip modeller mevcut durumda. Telefon fiyatları 200-1500 liraya kadar değişmekte fakat kullanılabilirliği yüksek ve kaliteli bir ürün 350-400 lira arasında değişiyor” ifadelerini kullandı.
Son dönemde çıkan Android İşletim Sistemi’nin özellikleri hakkında da bilgi veren Özlü, “Android İşletim Sistemi, telefonların fonksiyonellerini geliştirdi. 170bine yakın farklı uygulamaya sahip. Ayrıca telefonun hızlılığın da artıran bu işletim sistemi, cep telefonu teknolojisini ileriye götürdü” dedi.
SELÇUK KARPUZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.