Miniklerden Tohum  Müzesi projesi

Miniklerden Tohum Müzesi projesi

Konya Selçuklu Zeliha ve Lütfi Kulluk İlkokulu öğretmeni Rukiye Erkan, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında başlattığı Tohum Müzem projesini 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında da sürdürdü.

Konya Selçuklu Zeliha ve Lütfi Kulluk İlkokulu öğretmeni Rukiye Erkan, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında başlattığı Tohum Müzem projesini 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında da sürdürdü. Mayıs ayında öğrencilerin topladıkları tohumlarla okulda açılan Tohum Müzesi, çevre okulların ve bölge halkının yoğun ilgisini gördü. Çeşitli okullardan da ziyaretçi kabul eden Zeliha ve Lütfi Kulluk İlkokulu, diğer okullara da örnek oldu. Proje 2017 yılında öğrencilerin bitkilerin nasıl yetiştiğini, tohumun önemini kavramasını ve tohum kumbarası oluşturarak tohum çeşitlerini öğrenmeleri, doğal tohum havuzu oluşmasını sağlamak amaçlı başlamıştır. Tema gönüllüsü olan Rukiye Erkan, öğrencilerinin doğa bilinci kazanarak büyümelerini istediği için projeye başladığını, proje ile öğrencilerin, palamut toplama ile başlayan doğa yolculuklarında kendi meşe fidelerini yetiştirip toprakla buluşturduğunu söyledi. Ayrıca birçok sebze ve meyve fideleri yetiştiren öğrencilerin, bitkilerin gelişimini gözleyerek, onların bakımını öğrenerek sabrı ve sorumluluk bilincini öğrendikleri gözlenmiştir.

“SEVİMLİ TOHUMLAR” ŞARKISI

Projede öğrenciler doğa ile iç içe bir şekilde, toprağa dokunarak, bitkilere kitaplar okuyarak, onları severek geliştirdikleri doğa bilinci, eğitim bilimlerinde de yaparak yaşayarak öğrenmeye de örnek gösterilebilir. Projede öğrenciler sözlerini kendi yazdıkları “Sevimli Tohumlar” şarkısını bestelediler. Proje ürünlerini 9 Mayıs Etwinning gününde bir sergi ile bölge halkı ve çevre okulların beğenisine sundular. Binlerce kişinin ziyaret ettiği sergiyi gezen herkese projelerini tanıtan Rukiye öğretmen ve öğrencileri, diktikleri fidanları yetiştirme süreçlerini de anlattılar. Proje sonunda öğrenciler yetiştirdikleri meşe palamutlarını belediyenin ayırdığı bölgeye dikerek proje ormanı oluşturdular. Yetiştirdikleri sebze ve meyve fidelerini de okul bahçesine ektiler ve öğrenciler için güzel bir etkinlik oldu.

Okul müdürü Mehmet Çoban Projede emeği geçen başta Rukiye Erkan olmak üzere öğretmenlere, öğrencilere ve projeye destek veren velilere teşekkür etti.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.