Milyar liralık projeler tamamlanıyor

Milyar liralık projeler tamamlanıyor

Konya Valisi Muammer Erol’un başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Konya Ticaret Odası Konferans Salon’unda gerçekleşti

Konya Valisi Muammer Erol’un başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Konya Ticaret Odası Konferans Salon’unda gerçekleşti. Toplantıya vali ve belediye başkanı yardımcıları, üniversite rektör yardımcıları, kaymakam ve çok sayıda devlet erkanı katıldı.

Toplantıda, genel olarak yatırımcı kuruluşlardan alınan Dönem İzleme Raporlarına göre  2014 yılı yatırım programında 763 adet projenin yer aldığı belirtildi. Projelerin toplam bedeli 9 milyar 539 milyon lira olduğu ifade edildi.  30 Haziran itibariyle ödenekler toplamının 969 milyon 201 bin lirasının harcandığı, yüzde 44’lük nakdi gerçekleşme sağlandığı açıklandı. Nakdi gerçekleşme oranının mahalli idarelerde yüzde 50, diğer yatırımcı kuruluşlarda yüzde 39 olarak gerçekleştiği kaydedilerek, “763 adet projeden 129 adet proje bitirilmiş olup, 486 adet proje üzerinde çalışmalar sürmekte, 36 adedi ihale aşamasında, 112 adedine ise başlanmamıştır. Başlanamayan projelerin etüt, ÇED ve ihale hazırlıkları devam etmektedir. Projelerin sektörlere dağılımı ise; tarım 114, madencilik 3, enerji 15, ulaştırma 112, eğitim 193, sağlık 21 ve diğer kamu hizmetleri 305 adettir. Biten projeler tarım sektöründe 5, ulaştırma sektöründe 12, eğitim sektöründe 20, sağlık sektöründe 2 ve diğer kamu hizmetleri sektöründe 90 adettir.”

ESKİ STADYUM ALANI NE OLACAK?

Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Haşmet Okur, büyükşehir belediyesi tarafından tamamlanan ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi.  Yeni stadyum ile birlikte eski stadyum alanının henüz ne olacağına dair kesinleşen bir kararın verilmediğini belirten Okur, “Ticari amaçlı bir yapılaşma kesinlikle söz konusu olmayacak. Yapılaşma şayet olabilirse ihtimallerden birisi de büyükşehir belediyemizin yeni hizmet binası şeklindedir. Bunun dışında ticari maksatlı yoğun bir yapılaşma olmayacak. Yeşil alan yoğunluklu bir mekan olarak alanın değerlendirilebileceğini çok net söyleyebilirim” dedi.

2014 yılının ikinci 3 aylık programında projelerin hızlı bir şekilde yürüdüğünü söyleyen Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, yıl içerisinde yaklaşık 32 milyon liralık bütçenin ayrıldığını ve 6 projenin yürütüldüğünü söyledi. Merkezi Kafe inşaatının bu sene sonunda hizmete gireceğini söyleyen Şahin, “Deneysel Araştırma Merkezi’de ülke çağında örnek alınacak. 100 tane ameliyathanesi olan ilk merkez olmasıyla da dikkat çekiyor. Kampüs içerisinde yeni ek dersliğin yapımı da tamamlanmak üzere” dedi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.