Milli eğitim şart

Milli eğitim şart

Milli bir eğitim sisteminin şart olduğunu vurgulayan ÖĞDER Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, “Batılı bir eğitim anlayışının nasıl bir ahlak nasıl bir inanç, nasıl bir gidişat, nasıl bir dünya görüşü taşıyor hepimiz biliyoruz” dedi

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Konya Şubesi 3. Konya İl Eğitim Şurasını düzenledi. Zindankale Süleyman Şah Salonunda düzenlenen programa ÖĞDER Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, ÖĞDER Şube Başkanı Yavuz Aydın, Eğitim-Bir-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Şenol Metin, Eğitimci-Yazar Ramazan Aksoy, Eğitimci-Yönetici Muharrem Turşucu, İlahiyatçı Abdullah Turhan, Doç. Dr. Bekir Biçer, Eğitimci- Araştırmacı Musa Akince, dernek üyeleri ve eğitimciler katıldı. Şurada Yeni Müfredat ve Manevi Eğitim, Zorunlu Eğitim Ekseninde Temel Meselelerimiz, İslam Eğitiminde Öğretmen-Öğrenci Münasebetleri ve Geçmişten Günümüze Eğitim Modelleri konuları işlendi.

17-1-011.jpg

YANLIŞ EĞİTİM ALAN KİŞİ DÜŞÜNEMEZ

Programın açılışında yeryüzünde ne kadar yanlışlık varsa sebebinin yanlış eğitim olduğunu söyleyen Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Konya Şube Başkanı Yavuz Aydın, ne kadar iyilik varsa bunun da doğru eğitim sayesinde olduğunu savundu. Aydın, “Bugün yeryüzünde birçok kötülük meydana geliyor. Bu kötülüklerin sebebi nedir diye düşünüyor herkes. Aslında sebebi çok açık bir şekilde ortada. Dünya’da ne kadar kötülük varsa sebebi yanlış eğitimdendir. Çünkü yanlış eğitim alan bir kimse doğru düşünemez. Yine dünyada ne kadar iyilik varsa sebebi doğru eğitimdir. Bu yüzden doğru eğitim çok önemli” sözlerini kullandı.

İNSANLIĞA ÖNCÜLÜK EDEN ECDADIN TORUNLARIYIZ

İnsanlığa öncülük eden, medeniyetler kuran bir ecdadın evladı olduğumuzu belirten Aydın, buna rağmen yetiştirilen neslin yanlışlık içerisinde olduğunu ifade etti. Aydın, “Bizler insanlığa öncülük eden bir ecdadın torunuyuz. Ama maalesef bu şuuru gençliğimizde göremiyoruz. Gençlerimiz yılbaşında piyango bileti almak için gişede kuyruk oluşturuyor. 80 milyon nüfusu olan bir ülkede 90 milyon kumar bileti satılıyor. Bu sorunları dillendirmekte eğitimcilere düşüyor. Böyle bir nesli nasıl yetiştiriyoruz. Her gün olumsuzluklarla karşılaştığımız manzaraları, olayları ve haberleri her gün izliyoruz” şeklinde konuştu.

ÖĞRETMENLERİN ATANMA YÖNTEMİ YANLIŞ

Allah’ın insanı tertemiz ve pırıl pırıl yarattığını söyleyen Aydın,  çocuk yetiştirmede birinci mesuliyetin ebeveynlerde ikinci mesuliyetin ise öğretmenlerde olduğunu dile getirdi. Aydın, “Muallimler ve öğretmenlerin üzerinde olan sorumluluk çok büyüktür. İnsan eğitimi okulda alıyor. Geçen yıl öğretmen eğitimi üzerinde çok durduk. Çünkü öğretmenler eğitimde temel taştır. Hicap duyduğu bir konuyu dile getiren Aydın şu sözleri dile getirdi: “Her mesleğe alınışta bir kriter var. Öğretmenlik mesleğine alınışta ise ciddi bir kriter yok. Öğretmenlik mesleğine giren adaylara sadece puanları soruluyor. Bu yöntem çok yanlış. Öğretmen olacak birinin sadece puanla alınması çok büyük bir hata” ifadelerini kullandı.

BATILI EĞİTİM SİSTEMİNDEN VAZGEÇİLMELİ

Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede eğitimcilerin en mükemmel şekilde tespit edilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Aydın, “Biz eğitimcilere geleceğimizi teslim ediyoruz. Geleceğimizi emin ellere teslim etmemiz çok önemlidir. Biz eğitimcilere çocuklarımızın hem dünyasını hem de ahretini teslim ediyoruz. İlk önce yeni müfredat ve manevi eğitim mühimdir. Müfredatımız yanlış. Bizler doğru olanı söylemek zorundayız. Yanlış ve eksik olanın acilen düzeltilmesini istiyoruz” diye konuştu. Batılı bir eğitim sisteminin batılı bir insan tipi yetiştireceğini, milli bir eğitim sisteminin şart olduğunu vurgulayan Aydın, “Batı tipi bir insanı alıp incelemenize gerek yok. Bu eğitim sistemi ile yetişen bir kişi nasıl bir ahlak nasıl bir inanç, nasıl bir gidişat, nasıl bir dünya görüşü taşıyor hepimiz biliyoruz. Eğer böyle yetişmeye devam edersek bizim halimiz ne olur” dedi.

RAPORLARI İLGİLİLERE İLETİYORUZ

Düzenlenen şuralarda raporlar tutulduğunu, bu raporların ilgili birimlere iletildiğini söyleyen ÖĞDER Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın ise şöyle konuştu: “Bu şuralarda önemli meseleleri ele alıyoruz. Burada oluşturmuş olduğumuz raporları ilgililere ulaştırıyoruz. Kısmen bazıları gerçekleşiyor. Diğerlerini de inşallah yapacaklar. İnanıyoruz ki biz çölde gemiler yakmaya devam edeceğiz ve Allah denizi ayaklarımızın dibine getirecektir.” Program Zorunlu Eğitim Ekseninde Temel Meselelerimiz konulu sunumun Eğitimci Ramazan Aksoy, Yeni Müfredat ve Manevi Eğitim konusunun Eğitim- Bir Sen 2 No’lu Şube Başkanı Şenol Metin,  İslam Eğitiminde Öğretmen-Öğrenci Münasebetleri konusunun İlahiyatçı Abdullah Turhan ve Geçmişten Günümüze Eğitim Modelleri konusunun Eğitimci Musa Akince tarafından ele alınması ile son buldu.

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.