MHP Konya'da AK Partililerin söylemlerinden rahatsız

MHP Konya'da AK Partililerin söylemlerinden rahatsız

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı'nın “MHP ile ilçelerde ittifak yok” açıklamalarına sert tepki gösteren MHP İl Başkanı Avukat Murat Çiçek, “Hasan beyin söylemlerini genel merkeze ilettim. Bu söylemlerden MHP'liler çok rahatsız” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Avukat Murat Çiçek, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı'ya televizyon kanalında yaptığı konuşmadaki “MHP ile ilçelerde ittifak yok” ifadelerine sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile sert tepki gösterdi. Başkan Çiçek, şöyle bir paylaşımda bulundu: “AKP İl Başkanı Hasan Angı az önce Kanal 42 Televizyonu'nda Konya’da MHP ile ilçelerde ittifak yok dedi. Pazartesi de adayları açıklayacağız dedi. Üzüldük mü ? Hayır. Biz zaten kendi adaylarımızla çıkacaktık. İlçelerin hepsi Allah’ın izniyle MHP’nin olacaktır.” Çiçek, yaptığı bu paylaşımın ardından Merhaba Gazetesi'ne de özel açıklamalarda bulundu. Çiçek, “MHP ne Türkiye genelinde ne de Konya genelinde AK Parti'ye muhtaç değildir” dedi.

İTTİFAK OLMAMASI BİZE EN ÇOK MHP'YE YARAR

İttifak görüşmelerinin devam ettiğini ve MHP'nin oy kaygısının olmadığını ifade eden MHP Konya İl Başkanı Avukat Murat Çiçek, ittifakın tamamı ile ülke bekasına yönelik olduğunu da dile getirdi.b Büyükşehirler için ittifak görüşmelerinin yapıldığını hatırlatan Çiçek, aynı zamanda ilçeler için de ittifak zemininin oluşturulması için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Tüm bu ittifak görüşmeleri devam ederken AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı'nın yaptığı açıklamayı açıklamayı eleştiren Başkan Çiçek, “MHP'nin özgül bir ağırlığı var. Partimize olan ilgi de sürekli artıyor. Açıkça söyleyeyim, ilçeler bazında ittifakların olmaması bize yarar. Biz, süreci ağırdan aldık. Hasan bey, 'İttifak yok' dedi. Bu kendi çalışmalarının sonucudur. Amacımız Cumhur ittifakıydı” şeklinde konuştu.

HASAN BEYİN SÖYLEMLERİNİ GENEL MERKEZE İLETTİM

“7-8 ilçede önde gidiyoruz. Geriye kalan illerde de baş başa sonuçlar çıkıyor anketlerde. 31 ilçenin de alayına talibiz” diyen Çiçek, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hasan beyin önceki gün yaptığı açıklamalardan sonra ilçelerde kendi adaylarımız ile gireceğiz. Biz, zaten yerelde bir ittifak görüşmesi de yapmadık. Hazırlığımız tam. Liderler nezdinde alınan kararlara uyan bakanlar, milletvekilleri var. Fakat yerel siyasetçilerden uyanlar yok. Bu ruhu baltalamaya çalışıyorlar. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta hanımefendi de 'Konya'da ittifak yok' diyor. MHP, AK Partiye muhtaç bir parti değil. Ne Türkiye genelinde ne de Konya genelinde böyle bir durum söz konusu değil. Biz, gerek Leyla hanımın gerekse Hasan beyin ve diğer siyasetçilerin bu tarz açıklamalardan yöneticiler ve MHP seçmeni olarak rahatsız oluyoruz. Bizler, şiddetle bu tarz cümleler kurmaktan kaçınırken, bu söylemleri duymaktan yaşadığımız sıkıntıyı da belirtiyoruz. Hasan beyin bu ifadelerini de genel merkeze ilettim. Kendi adaylarımız ile seçime gireceğiz.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum