Mevlana Müzesi Şeb-i Arus'da ücretsiz

Mevlana Müzesi Şeb-i Arus'da ücretsiz

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bir süreden beri üzerinde çalıştığı Hz. Mevlâna Türbesi’nin ücretsiz ziyaret edilebilmesi konusu sonuçlanmak üzere.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bir süreden beri üzerinde çalıştığı Hz. Mevlâna Türbesi’nin ücretsiz ziyaret edilebilmesi konusu sonuçlanmak üzere. Konya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, konuyu çok önemsediklerini, dinî ve tarihî özellikleriyle kültürel mekân olma durumu değerlendirerek, Mevlâna Müzesi’ni en doğru şekilde nasıl konumlandırılacağını araştırdıklarını belirtti. Mekânın türbe kısmında ziyaretgâh olma vasfının ön plana çıktığını, müze kısmında ise kültür ve sanat özelliğinin çok açık olduğunu ifade etti.

Dursun, insanların hürmet ettiği, muhabbetle bağlı olduğu dini büyüklerinin türbelerini ücret ödemeden gezebilmelerinin toplumsal bir hak olduğunu, artık dünyada birçok müzenin bile ücretsiz gezilebildiğini aktardı. Mevlâna Müzesi’nde dini ziyaret amaçlı gelenlerin ön planda olduğunu, ayrıca müzeyi yerli ve yabancı kesimlerden tasavvuf tarihi açısından görmek isteyenler olduğunu da söyleyen Müsteşar Haluk Dursun, Mevlâna Müzesi’nde yaptığı incelemelerde Konya Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çıpan ile Müze Müdürü Yusuf Benli’nin refakatinde alanın yerleşim planına dikkat edilerek, müzenin nasıl bir güzergahla ziyaretçilere ücretsiz olabileceği hakkında uygulamaları yerinde gördü. Daha önce Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Hacıbektaş’ta yapılan törende Mevlâna Türbesi’nin, dua etmek için ziyaret edenlere ücretsiz olacağını belirtmişti. Haluk Dursun, incelemelerin ardından, bu yıl Mevlana'yı anma etkinlikleri haftasında ücretsiz girişlerin başlaması için gerekli düzenlemelerin süratle yapılması hususunda ilgililere talimat verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.