Zeytinyağı alırken bunlara dikkat edin! Tam 3,5 ton ele geçirildi

Zeytinyağı alırken bunlara dikkat edin! Tam 3,5 ton ele geçirildi

Türkiye'de sahte zeytinyağı miktarı her geçen gün artıyor. Son olarak 3,5 ton sahte yağ ele geçirildi.

Geçtiğimiz günlerde Aydın’ın İncirliova ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenlenirken 11 ton sahte zeytinyağı ele geçirilmişti. Benzer bir olay Antalya'nın Kepez ilçesinde meydana geldi.

Antalya Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda yine tonlarca sahte zeytinyağı yakalandı.

ANTALYA’DA SAHTE ZEYTİNYAĞI OPERASYONU

6 kişinin evlerinde sahte zeytinyağı ürettiği bilgisi üzerine çalışma başlatılırken 3,5 ton sahte zeytinyağı, 80 litre pamuk yağı ile 1500 plastik bidon ele geçirildi.

Şüphelilerin, yurt dışından kaçak getirdikleri pamuk ve soya yağlarının içine aroma ve renklendirici endüstriyel boya karıştırarak sahte zeytinyağı üretip piyasaya sattıkları tespit edildi.

ZEYTİNYAĞI ALIRKEN BUNLARA DİKKAT:

1- Satın alacağımız ürün mutlaka koyu renkli cam şişede olmalıdır. Şeffaf cam şişelerde ve özellikle pet ambalajlı ürünlerden uzak durmalıyız. Son yıllarda yapılan araştırmalarda sızma zeytinyağının pet ambalajları birleştirici özellik taşıyan kimyasalları çözdüğü , bu kimyasalların sızma zeytinyağına geçtiği ve insan sağlığına zararlı olduğu bildirilmiştir. Ayrıca şeffaf cam şişelerden ışık geçerek sızma zeytinyağınının içerisinde bulunan klorofili parçalayarak bozulmasına sebep olur.

2- Satın alacağınız ürün ambalajının kapağının mutlaka contalı ve vidalı olmasına dikkat ediniz, mantar kapaklı ambalajları almayınız. Mantar kapaklı şişeler hava alır ve içerisine hava (oksijen) giren sızma zeytinyağı oksidasyona uğrayarak bozulur.

3- Satın alacağınız ürünün rengine bakıp karar vermeyiniz, yağın rengi kaliteyi belirlemediği gibi, yağda çözünebilen klorofil eklenmiş veya gıda boyası kullanılan yağlar sizi yanıltabilir.

4- Satın alacağınız ürün market raflarında direk olarak güneş ışığını görüyorsa tercih etmeyiniz, güneş ışığı gören sızma zeytinyağları çok çabuk oksidasyona uğrayarak bozulur ve kötü kokar.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.