Vatandaşa kötü haber! Vergi oranları yükseltildi

Vatandaşa kötü haber! Vergi oranları yükseltildi

Türkiye'de vergi oranlarının yüksek oluşuna tepki yağıyor. Yeni bir karara göre bazı vergilerin oranı bir kademe daha yükseltildi.

Türkiye'de milyonlarca insan vergi oranlarından şikayetçi. Alınan yeni bir kararla vergiler bir daha yükseltildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının hazırladığı "Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanana Tebliğ ile Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde (KDV Genel Uygulama Tebliği) Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından önemli değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler, pek çok sektörü ve vatandaşı yakından ilgilendiriyor.

KDV ORANLARINDA ÖNEMLİ ARTIŞ!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan son değişiklikle birlikte, Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında önemli artışlar yapıldı. Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde yer alan bazı KDV oranları, Resmi Gazete'de yayımlanan yeni tebliğ ile güncellendi.

Mayısın başından itibaren yürürlüğe girece olan tebliğe göre; Bakanlığın Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde yer alan “yüzde 8” ibarelerinin "yüzde 10”, “yüzde 18” ibarelerinin "yüzde 20” şeklinde değiştirilmesine karar verildi. Düzenlemeyle birlikte lokantaların hizmetlerini, et, su, meyve suyu gibi gıda malzemesi satışı göstererek yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV ile faturalandırmasının önüne geçilecek.

YÜZDE 10 KDV ZORUNLULUĞU!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan taslağa göre, lokanta, kafe, pastane gibi işletmeler, kendi hazırladıkları ve sundukları yiyecek ve içecekler ile dışarıdan temin edip sattıkları ürünler için %10 oranında KDV hesaplayacak.

Bu düzenleme, telefon veya internet üzerinden sipariş yoluyla adrese teslimat veya gel-al gibi yöntemlerle yapılan tüm satışları da kapsayacak.

Ayrıca, yiyecek ve içecek hizmetlerine yönelik işyeri ruhsatı bulunmadığı halde müşterilerine masa, oturma yeri, tezgâh gibi servis yapılabilen alanlarda yiyecek ve içecek hizmetleri sunanların bu yerlerde yaptıkları satışlar da bu kapsamda olacak.

Tebliğ, mayısın başından itibaren yürürlüğe girecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum