Mevlana Meydanı’nda abdest almak sorun

Mevlana Meydanı’nda abdest almak sorun

Ramazan’ın sıcak yaz akşamlarında teravih namazı kılınması için en çok tercih edilen noktalardan biri olan Mevlana Meydanı yaşanan yoğunluğu kaldıramıyor.

Ramazan’ın sıcak yaz akşamlarında teravih namazı kılınması için en çok tercih edilen noktalardan biri olan Mevlana Meydanı yaşanan yoğunluğu kaldıramıyor. Teravih namazı için alana gelen vatandaşlara şadırvan ve bölgeye hizmet veren tuvaletler yetmiyor. Vatandaşlar yaşanan sıkıntının kandil gecelerinde daha ciddi durumda görüldüğünü ifade ederek vatandaşların yoğun olduğu saatlerde seyyar su sebillerinin yetkililer tarafından sağlanması gerektiğini işaret etti. Abdurrahman Korkmaz isimli bir vatandaş, meydanda namaz kılmak için gelenlerin abdest almada büyük zorluk yaşadığını belirterek, “Teravih namazları öncesi abdest alma kuyruğu oluşuyor. Bölgedeki lavabolar da yetersiz kalıyor. Bu teravihlerde yaşanırken kalabalık günleri düşünemiyorum” dedi.

Kandil gecelerinde mevcut su kaynaklarının yetersiz geleceğini belirten Korkmaz, şöyle konuştu: “Önümüzde Kadir gecesi var. Konyalılar buraya akın edecek. Şu anki şadırvan buraya yetmez. Belediyemiz teravihte ve kadir gecesinde buraya seyyar su sebilleri kurmalı. Vatandaşlar mağdur edilmemeli.”

HAMDİ BUĞUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum