MEVKA'dan üretime destek

MEVKA'dan üretime destek

Karaman Deneyap Tasarım ve Beceri Atölyesi MEVKA desteği ile hayata geçirildi. Ermenek ilçesiyle eşzamanlı olarak tasarım ve beceri atölyelerinin açılışı gerçekleştirildi

Ermenek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2018 Yılı Mali Destek Programı kapsamında Mevlana Kalkınma Ajansı’na sunulan ve 482 bin 232,07 TL destek almaya hak kazanan Dijital Ufuklarda Üreten Nesiller Projesi’nin açılışı, Karaman Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Ayrancı Kaymakamı Mehmet Göze, Hanımefendi Zehra Meral, İl Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Kurt ve MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger’in katıldığı törenle gerçekleştirildi.Programın açılışında hayata geçirilen proje ile ilgili bilgiler aktaran Karaman İl Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Kurt, “Öğrencilerimizin düşünme, tasarlama, üretme, problem çözme, takım çalışması gibi becerilerinin destekleneceği tasarım ve beceri atölyelerimiz Mevlana Kalkınma Ajansı desteğiyle il merkezimizde ve Ermenek ilçemizde eşzamanlı olarak açıldı. Bugün açılışını yaptığımız tasarım ve beceri atölyelerinde hedef kitlemiz içerisinde okul öncesinden yükseköğretime kadar öğrencilerden hafif düzeyde engel durumu bulunan öğrencilere kadar geniş bir yelpaze yer almaktadır. Atölyemizde ahşap CNC, elektronik, robotik, kodlama gibi ileri teknolojiler kategorilerinde ve geri dönüşüm ile ilgili olarak üretim yapılabilecektir” diye konuştu.

TEKNOLOJİYE AYAK UYDURMAK ZORUNDAYIZ

Ardından konuşan MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger, “Her geçen gün teknoloji odaklı değişim ve dönüşüm yaşayan eğitim sistemine ayak uydurmak için ülkemizde bu alanda çalışma yürüten kurumlarımızın ellerinden geleni yapmanın gayreti içerisinde olduklarını görüyoruz. Özellikle son yıllarda yazılım ve robotik kodlama alanlarında önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Yine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mız tarafından pilot uygulamasına başlanılan ve kısa süre içerisinde ülke genelinde yaygınlaştırılması hedeflenen Deneyap Atölyeleri de bu konuya verilen önemin en güzel örneğini teşkil etmektedir. Bu atölyelerde gençlerimiz erken yaşta yazılım ve robotik kodlama eğitimleri almakta ve bu sayede zihinsel gelişim, problem çözme becerisi, durumlar arası ilişki kurma ve yeni fikirler üretme konusunda daha çok gelişim göstermektedirler. Ajansımızın desteği ile hayata geçirilen Dijital Ufuklarda Üreten Nesiller Projesi ile de teknoloji alanında Dünya pazarındaki rekabette söz sahibi, mevcut ve gelecekte var olacak yeni nesil iş alanlarında yeterlilik sahibi bireylerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Ajans olarak, amacı ve hedefleri açısından büyük önem atfettiğimiz bu projenin takipçisi olacağımızı özellikle ifade ederek, projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından telekonferans yöntemiyle bağlantı kurulan Ermenek ilçesiyle eşzamanlı olarak tasarım ve beceri atölyelerinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrasında atölyeyi gezen protokol üyeleri, yapılan çalışma örneklerini inceleyerek görevlilerden bilgiler aldı.

HABER MERKEZİ

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.