Merhaba için ne dediler?

Merhaba için ne dediler?

Ulusal ve yerel medyanın çeşitli sıkıntılar yaşamış olduğu bu dönemde 50. yaşını kutluyor olmanın haklı gururunu yaşayan Merhaba Gazetesi, şehrin güncel sorunlarını konu edinen haberler ve yazılarla Konyalının takdirini kazanıyor

Merhaba Gazetesi, 50. yılını kutlamanın heyecanını yaşamaya devam ediyor. Konya'da yayınları ile önemli bir yer edinen Merhaba Gazetesi için kutlama mesajları da sürüyor. Milletvekilleri, il başkanları da Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümünü kutlayarak, gazetemize başarılar diledi.

HAYIRLI HİZMETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, mesajında şu ifadelere yer verdi: “50. yılında Merhaba Gazetesi'ne şehrimiz, insanımız ve inancımız açısından yapacağı hayırlı hizmetlerde daha nice yıllar diliyorum. Hakka ve halka hizmet için 50 yıl önce yola çıkan, öncü kadro başta olmak üzere; yöneticisinden çalışanına bugüne kadar emek veren, gazeteyi Konya'nın önemli kurumsal yapılarından biri hale getiren tüm Merhaba Gazetesi ailesini de tebrik ediyorum. Merhaba Gazetesi'ni ayrıca gazetecilik etiğine uyma konusunda gösterdiği hassasiyetten dolayı da kutluyorum. Konya'nın tanıtılmasında, geliştirilmesinde emeği geçen Merhaba'ya nice 50 yıllar diliyorum.”

PANZEHİR OLMA MİSYONU VAR

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yerelde yönetenlerle yönetilenler arasındaki etkileşimi sağlayan yerel basın, çok sesliliği ve yönetimin denetimini tam olarak yerine getirirse demokrasi sağlıklı bir şekilde işler. Bağımsız ve güçlü bir yerel basın, çok sesliliğin güvencesi ve tekelleşmenin sultasını kırmak için bir seçenek, başka bir deyişle tekelciliğin panzehridir. Konjonktüre boyun eğmeden, her daim gerçek bilgileri halkımızı ulaştıran, panzehir olmayı misyon haline getiren Merhaba Gazetemiz saygınlığını koruyan medya kuruluşlarımızdandır. Merhaba'nın 50 yılını kutlar, gazete çalışanlarına teşekkürlerimi sunarım.”

MERHABA GAZETESİ FEDAKÂRLIKLA BÜYÜDÜ

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle Merhaba Gazetesi çalışanlarının her birini can-ı gönülden tebrik ediyorum. Çünkü gazetecilik gerçekten fedakârlık isteyen bir meslek. Yarım asırdır sabırla görev yapabilmek ve 50 yıl ayakta durabilmek Türkiye şartlarında çok zorlu bir iş. Yerel yayıncılık gerçekten zor. Merhaba Gazetesi'nin çalışan isimleri fedakârlık ile gazeteyi bugünlere getirmiş. Merhaba'da bir ideal uğruna çalışılır. İsmi de kuşatıcı ve kucaklayıcı. Gazetenin amacı, insanlığa ve şehrimize gönülden hizmet. Merhaba Gazetesi'ni takdir ediyor, nice 50 yıllar temennisinde bulunuyorum.”

MERHABA'NIN ELEŞTİREL BOYUTU ÇOK ÖNEMLİ

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Çok eskiden beri Merhaba Gazetesi'ni takip ediyoruz. Merhaba, Konya'nın sesi olma konusunda çok başarılı ve ve Konya için önemli bir haber kaynağı. Yerel medya açısından bakılacak olursa, yerel bir medya kuruluşunun 50 yılı geride bırakmış olması ayrı başarı konusudur. 100. yılını da doldurur inşallah. Merhaba'nın yayınlarında eleştirel boyutun da yer alması son derece önemli. Merhaba Gazetesi, gazetecilik etiği ve ilkesi konusunda üzerine düşen sorumlulukların bilincinde olan bir politikaya sahip. Merhaba Gazetesi'nin 50. yılının hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ederim.”

MERHABA KALİTELİ BİR GAZETE

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan MHP Konya Milletvekili Esin Kara, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bir yerel kuruluş için bugün 50. yılı konuşuyor olmak, çok önemli. Dile kolay, yarım asır uzun bir ömür. Her bir basın kuruluşu bizim için çok değerlidir. Merhaba Gazetesi'nin Konya'da büyük bir başarısı var. Merhaba Gazetesi'ni de  yakından takip ediyorum. Gazete yayınlarında önemli konulara değiniliyor.  Merhaba Gazetesi, kaliteli bir gazete. Konya için önemli bir değer. Yerel basının çok ciddi sıkıntısı yaşadığı bu günlerde, Merhaba Gazetesi'nin 50. yaşına girmesi takdir edilecek konu. 50. yılın Merhaba Gazetesi çalışanları başta olmak üzere, tüm Konya'ya hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

KARARLI DURUŞUNU HİÇ BOZMADI

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Saadet Partisi  Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Basının ve basın mensuplarımızın kimsenin adamı olmadan ne zor şartlar altında çalıştıklarına  şahidiz. Türkiye’de gelişen olaylar karşısında doğru bildiklerini yazan gazete ve gazeteci çok azdır. Merhaba Gazetesi Konya’mızda yerelde ilkeli ve tarafsız gazetecilik yapan bir gazetedir. Ulusalda bile bu kadar uzun süreli ayakta kalabilen gazete çok nadir iken, Merhaba Gazetesi 50 yıldır yerelde kararlı duruşunu hiç bozmamıştır. Bu yıl 50.yılını kutlayan Merhaba Gazetesi ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Kuruluşundan bugüne emeği geçen herkesi kutluyorum. Nice 50 yıllara.”

TAVİZ VERMEDEN DİK DURUŞ SERGİLEDİ

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Merhaba Gazetesi, yayın hayatına Türkiye'de Yarın ismi ile başladı. Bugünkü ismini de daha sonradan aldı. Merhaba Gazetesi, Konya'nın mahalli gazeteleri içinde önemli bir yer edinmiş gazetedir. Merhaba, Konya adına güzel işler yaptı. Kamuoyunun bilgilendirilmesi ve Konya tanıtımı adına mücadeleler verdi. Dile kolay, yarım asırlık bir gazete. 50 yıllık gazetecilik hayatı, son derece önemlidir. Merhaba Gazetesi, son 50 yılın şahitidir. Taviz vermeden ülke geleceği adına dik duruşa sahip olabilmek medya açısından önemli. Merhaba Gazetesi bunu başardı. 50. yılın hayırlara vesile olmasını dilerim. Nice 50 yıllara.”

TEK DEĞİL ÇOK SESLİLİĞE KATKI

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla  bir mesaj yayımlayan CHP Konya İl Başkanı Av. Barış Bektaş, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Merhaba Gazetesi, Konya için bir değerdir ve önemdir. Ayrıca Merhaba'nın çok sesli ve ideoloji ayrımı yapmadan uygulamış olduğu yayın politikası da günümüz medyası ve geleceği açısından çok değerlidir. Merhaba, her siyasi görüş ve farklı sese yayınları ile yer veren bir gazete özelliğine sahip. Olabildiğince evrensel standartlarda gazetecilik yapma gayreti taşıyan bir ekip ve ruhuna sahip. Tek sesliliğe değil, çok sesliliğe önem veriliyor. Merhaba Gazetesi, bu özellikleri ile demokrasiye katkı sunuyor. Nice 50 yıllara.”

FARKLI SESLERİN ORTAK NOKTASI

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan İYİ Parti Konya İl Başkanı Av. Gökhan Tozoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Medyanın ciddi bir baskı ve ambargo altında olduğu bu dönemlerde Merhaba Gazetesi, farklı seslere yayınları ile yer vererek çok önemli bir işlevi yerine getiriyor. Merhaba, toplumsal hassasiyeti yüksek olan konuları da gündeme getirmekten çekinmiyor. Çok değerli bir yayın politikası var ve Merhaba'yı çok yakından takip ediyorum. Merhaba Gazetesi'ni çok sayıda da vatandaş takip ediyor. Farklı seslerin kendini rahatlıkla bulabildiği bir yer Merhaba Gazetesi. Kendilerine gazetecilik etik ve ilkelerine bağlı kaldıkları için teşekkür ediyorum. Nice 50 yıllara.”

TARAFSIZ BİR YAYIN ANLAYIŞI VAR

 

Merhaba Gazetesi'nin 50. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan MHP Konya İl Başkanı Av. Murat Çiçek, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Merhaba Gazetesi'ni takip etmeyi seviyoruz. Merhaba, Konya'da tarafsız yayın anlayışına sahip bir gazete. Özgür basın anlayışının temsilcisi konumunda. Bu yanı ile Merhaba Gazetesi, özel bir öneme sahip. Kaliteli bir yayıncılık anlayışı da var Merhaba'nın. Gerek yazar kadrosu gerekse çalışma ekibi önemli isimlerden oluşuyor. Yerel bir medya kuruluşunun özellikle şu dönemde 50. yılını kutluyor olması çok önemli bir hadise. Her sese kulak veren, toplumsal sorun, gündem ve gerçeklere duyarlılık gösteren Merhaba'ya nice 50 yıllar diliyorum.”

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.