MEDAŞ 10. yılını kutladı

MEDAŞ 10. yılını kutladı

1993 yılından bu yana Konya’da hizmet veren ve 2009 yılında yapılan özelleştirmenin ardından Alarko ve Cengiz Holding tarafından devralınan MEDAŞ, devir sürecinden sonraki 10. yılını düzenlediği program ile değerlendirdi

2009 yılında yapılan özelleştirmeyle MEDAŞ’ı devralan Alarko ve Cengiz Holding, devir tesliminin 10. yılını düzenlediği program ile kutladı. Bir otelde düzenlenen programa Vali Cüneyit Orhan Toprak, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Topluluk İcra Kurulu Başkanı Ayhan Yavrucu, Alarko Holding Genel Müdürü Ümit Nuri Yıldız, Cengiz Holding Genel Koordinatörü Ömer Mafa, ALTEK Alarko AŞ İcra Kurulu Başkanı Önder Kazazoğlu, MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Erduran, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile MEDAŞ çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

MEDAŞ HİZMET KALİTESİNİ ARTIRDI

Programda konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, “MEDAŞ’ın tanıtım filmindeki rakamlar ne kadar işin bilincinde olduğunu gerek iş manasında, gerek personel yönetimi manasında, gerek ekonomik davranma manasında, gerek memleket faydasına kararlar alma manasında ne kadar doğru işler yaptığını net şekilde gördük. Arızaların ve şikayetlerin üçte birine indirilmesi konusunda Hakkari’den gelmiş, elektrik sıkıntısının en üst düzeyde olduğu, tesislerin eski olması, hava şartları, tabiatın zorlukları, çok bol miktarda kar olması, güvenlik sebepleri gibi, buralarda üç dört gün elektriğin olmaması, bu arızaların üçte bire inmesi benim için çok önem arz ediyor. Vatandaşlar bu çalışmaların arkasında ne olduğunu bilmez. Biz bunu biliriz. Onu isteriz. Bu konuda ne iyi bir noktaya geldiğimizi düşünüyoruz. Yine şirketimizin personeline ne kadar değer verdiğine şahit olduk. Öncelikle teknik eleman sayısını yüzde 55’den yüzde 85’lere çıkardığını gördük. Tam istifade edilecek, katkı koyabilecek insanlarla yola devam edilmesi için öncelikli adım atmışlar. Buraları burada bırakmayarak burayı üniversiteye çevirmişler. Personellerin her zaman eğitimlerini yenilemişler,  güncel tutmuşlar, dünyadaki teknolojik gelişmelerden kopmamalarını sağlamışlar. En önemlisi çalışanları çok güzel motife etmişler” şeklinde konuştu.

MEDAŞ SEKTÖRÜNDE LİDER HALİNE GELDİ’

MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş da “MEDAŞ’ın devri sonunda sıkıntılı günler oldu. Çok sorunlar yaşadık. Kurallar değişti ama çok şükür bugün 10. yılın sonunda o gün çektiğimiz sıkıntıların meyvesini topluyoruz.  MEDAŞ’ı iyi yere getirdiğimizi inanıyorum. Bugün itibariyle MEDAŞ sektöründe lider haline geldi. Son bir hafta içerisinde 5 dağıtım şirketi tarafından ziyaret edildik. Dağıtım şirketleri uygulamalarımızı öğrenmek için buraya geldiler ve nasıl yapmaya çalıştığımızı öğrenmeye çalıştılar. Bu bizlerin örnek olduğunu gösteriyor. Yakın ilişki içerisinde bulunduğumuz kamu kuruluşları TEDAŞ ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından örnek gösterildik. 10 yıllık süreç içerisinde çok güzel bir ekip yakaladık. İşinde uzman, MEDAŞ’ı bilinci plana koyan, ben yerine MEDAŞ diyen çok genç ve dinamik bir ekip kurduk. Ekibimizle birlikte MEDAŞ’ı daha güzel yerlere getireceğimizi inanıyorum. İşimiz daha çok. Yolumuz uzun.  Memnuniyeti en yüksek dağıtım şirketiyiz” ifadelerini kullandı.

 ‘ÖZELLEŞTİRMEDE BİR BAŞARI HİKÂYESİ’

Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Topluluk İcra Kurulu Başkanı Ayhan Yavrucu ise, “MEDAŞ’ın özelleştirilmesinin 10. yılında çok iyi yerlere geldik. MEDAŞ özelleştirmede bir başarı hikâyesidir. Bu başarıdaki en büyük pay çalışanlarımızın başarısıdır. Bizler aracığız ve bu işe Cengiz Holding ve Alarko Holding vesile olduk.  Bu işi göğüsleyen ve işi ileten siz değerli çalışanlarımızsınız. Özellikle STK’ların destekleri ile önemli sonuçlar elde ettik. Bu özelleştirmenin gerek çalışanlarına katkısı, gerekse ülke ekonomisine katkısı gerçekten yadsınamayacak büyüklükte.  Rakamlara bakıldığında bu açık şekilde görünüyor. Belçika büyüklüğünde 88 bin kilometre alanda 3 bin kişi ile hizmet vermek ve bu hizmetin kalitesini de hem kalitede hem de nitelik olarak yükseltmek hiç de kolay değil. Bu başarıda çalışanlarımızın alın teri ve emeği var. Bu emekler olmasaydı bu başarıyı elde edemezdik.  Bu nedenle tüm çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizler kaliteli ve sürekli elektriği, nitelikli elektriği vermekle yükümlüyüz. Bu bizim görevimiz. Bu görevi yerine getiren siz çalışma arkadaşlarımızsınız. Bizler sadece burada lokomotiflik görevi görüyoruz.  Bunu geliştirmek ve ileriye götürmek siz çalışma arkadaşlarımızın omuzlarının yükünde” dedi.
HAKAN ARMUTCU

2-2-085.jpg

2-3-059.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum