Meclis Bilgisayarında ‘hacker Yazılımı’ Bulundu

Meclis Bilgisayarında ‘hacker Yazılımı’ Bulundu

Almanya'da Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Meclisi’nin, Korsanlar Partisi’ne tahsis ettiği bir bilgisayarda casusluk yazılımı bulundu. Meclisin, bilgi teknolojisi (IT) bölümü çalışanları tarafından ifşa edilen sistem, şifre ve kişiye özel hesaplara...

Almanya'da Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Meclisi’nin, Korsanlar Partisi’ne tahsis ettiği bir bilgisayarda casusluk yazılımı bulundu. Meclisin, bilgi teknolojisi (IT) bölümü çalışanları tarafından ifşa edilen sistem, şifre ve kişiye özel hesaplara el koyabilecek niteliklere sahip. Yapılan açıklamalara göre, yazılımın bulunduğu bilgisayarda, genel olarak Korsan Partili milletvekillerinin teknik ihtiyaçlarıyla ilgilenen bir parti çalışanı çalışmalar yürütüyordu.

Korsanlar sözcüsü Ingo Schneider, bahsi geçen bilgisayara erişim olanağı olan kişi sayısının birden fazla olduğunu ifade etti. Temmuz ayının ortalarında ortaya çıkan bu durumdan, KRV Eyalet Meclisi Başkanı Carina Gödecke de kısa süre içerisinde haberdar edildi. Gödecke’nin, olayın üzerine gidilmesi nedeniyle şikayette bulunduğunun altı çizildi. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, olayın üzerine Eyalet Kriminal Polisi gidecek.

KRV Eyalet Meclisi sözcüsü Hans Zinnkann, polisin raporunu beklediklerini söyledi. KRV Kriminal Polisi’nden gelen açıklamaya göre, casusluk yazılımı ile meclis ağına herhangi bir saldırı gerçekleşmedi. Casusluk yazılımının ifşasıyla birlikte, bir takım yanıt bekleyen sorular da gün ışığına çıktı. Bunlardan birisi, bu tür bir casusluk yazılımının yüksek teknolojik koruma altında bulunan meclis ağına nasıl yerleştirildiğiydi.

KRV’li Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller, mecliste yapılacak İhtiyarlar Heyeti Toplantısı’nın gündemine konuyu taşıyacaklarının altını çizdiler. Oturumda aynı zamanda Eyalet Kriminal Polisi’nin ilk raporu da okunacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.