Maden ruhsatı ekimde sona eriyor!

Maden ruhsatı ekimde sona eriyor!

Çanakkale Kazdağları'ndaki Kirazlı maden işletme ruhsatının süresi 13 Ekim’de doluyor. Bakanlığa seslenen yaşam savunucuları sürenin uzatılmaması çağrısı yaptı.

Kazdağları ekosistemi içindeki Kirazlı bölgesinde Kanadalı Alamos Gold’un yaptığı altın madeni ve çevre talanı gündemdeki tazeliğini koruyor. Bakanlık tarafından şirkete 2009 yılında 10 yıllığına verilen maden ruhsatının son tarihi ise 13 Ekim 2019. 

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Doğu Biga Madencilik’in Kirazlı’da önce Yeni Anadolu Madencilik aracılığıyla halloysit çıkartacağını beyan ettiği, bunun proje tanıtım dosyasında sunulduğu söylendi.

Söz konusu projeye 2011 yılında altın madeni olduğu biline biline, Çanakkale Valiliği tarafından “ÇED Gerekli Değildir” kararı verildiğini hatırlatan dernek, ruhsatın bu olaydan sonra Doğu Biga’ya devredildiğini de kaydetti. 2013’te de madenin kapasite artışı için ÇED olumlu kararı verildi.Dernek açıklamasında, maden işletme süresi ruhsatının 13 Ekim 2019’da dolacağını belirtt. Dernek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’na “Ruhsatı uzatmayın” çağrısında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum