‘Lastik’te patlama oldu

‘Lastik’te patlama oldu

1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında ticari araçlara getirilen kış lastiği takma zorunluluğunun başlamasının ardından kışlık lastik satışlarında artış meydana geldi.

1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında ticari araçlara getirilen kış lastiği takma zorunluluğunun başlamasının ardından kışlık lastik satışlarında artış meydana geldi. Bugünlerde lastikçilerde hareketlilik görmek mümkün. Lastik fiyatları da ebatına göre değişiyor

Türkiye’de binlerce kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce insanın yaralandığı trafik kazalarına karşı sürücülerin kış tedbiri alması hayati önem taşıyor. Soğuk, sisli, yağmurlu ve karlı havalarda araç kullanımı her zamankinden daha riskli olduğu için araçların da buna göre hazırlanması gerekiyor. Mevsime uygun lastik taktırılması büyük önem arz ediyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın ticari araçlara getirdiği kış lastiği takma zorunluluğu bugün başladı. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle lastikçilerde hareketlilik arttı. Bakanlık, geçtiğimiz yıl çıkardığı Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik ile ticari araçlara 1 Aralık-1 Nisan tarihlerinde kış lastiği takma zorunluluğu getirmişti. Düzenleme ile ticari araçlar 1 Aralık'tan 1 Nisan'a kadar araçlarına kış lastiği takacak.

LASTİKLERE BÜYÜK BİR TALEP VAR

Özel bir lastik firmasının sahibi Mustafa Gönüllü, kış lastiği zorunluluğunun başlaması ile ticari araç sahiplerinin lastik almaya başladığını, bunun da lastikçilerin yüzünü güldürdüğünü ifade etti. “Şu an ticari araçlardan yoğun bir kış lastiği talebi var” diyen Gönüllü, “Lastik fiyatları da ebatına göre değişiyor. 100 TL'ye de bin 500 TL'ye de lastik var. Daha çok 100-200 fiyat aralığındaki lastikler alınıyor. Bugünlerde iş yoğunluğumuz arttı. Talep fazla. Stoklarımızı doldurmuştuk günler öncesinden. Çok sayıda markanın lastiklerini satıyoruz. Bu sene kış lastiği satışının geçen seneye oranla daha erken başladı. Kış lastiğinin, fiyat olarak en uygun olduğu vakit sonbahardır. Kış başlayınca, lastikler bitmeye başlayınca fiyatlar artar” açıklamasında bulundu. Kışın rahat etmek ve güvenli bir yolculuk yapmak için otomobilinin lastiklerini değiştiren bir vatandaş da, kışın ortasında, yani karın çok yağdığı dönemde lastiklerin fiyatları da artıyor. Şu an lastik başına bir 15-20 lira kârımız oluyor. Herkese tavsiye ederim” önerisinde bulundu.

merhabahaber.com KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.