Kurban seferberliği

Kurban seferberliği

Konya’daki yardım kuruluşları Kurban Bayramı çalışmalarına başladı. Tüm Türkiye ve dünyada faaliyet gösteren dernekler, kurban bağışı yapacak olan hayırseverlerin yardımlarını bekliyor

Kurban Bayramı’na 3 hafta kala dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren Konya’daki yardım kuruluşları çalışmalarını hızlandırdı. Yardım kuruluşları Gazze ağırlıklı olmak üzere dünyadaki mazlumların yanında olacak. Yardımseverler, kurban hisse bedelini belirleyen derneklere makbuz karşılığı yardım yapabilecek. Ya da bankadaki ilgili derneğin hesap numarasına kurban bedelini yatırabilecek. Birçok dernek ise internet aracılığıyla bile yardımları kabul ediyor. Her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da Konya şefkati tüm dünyada kendini gösterecek. Yardım konusunda Türkiye’nin en hassas illerinden biri olduğunu belirten dernek temsilcileri, Konya’nın bu bayramda da mazlum ve yetimlerin gönlünü alacağını kaydetti.

Konya’da yardımlarıyla ön plana çıkan dernekler, bu Kurban Bayramı’ndaki faaliyetleri hakkında gazetemize bilgi verdi. Dost Eli Derneği’nin 2005 yılından itibaren yurt dışına açıldığını söyleyen Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer, “Şu an 35 ülkede faaliyetlerimiz devam ediyor. Doğal afet ve savaş olan bölgeleri tespit ediyoruz. Kurban bizim için hep bir açılım oldu. O ülkeyi tanıma adına bir başlangıç oldu. Yeni yeni keşifler için Kurban Bayramı'nı kullanıyoruz. Oradaki derneklerle iletişim içine giriyoruz. Şu anda da mevcut çalıştığımız ülkelerimiz var ve 20 ülkede kurban keseceğiz. Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarında geniş ağ altında çalışacağız. Gelen yardımlara göre bu bölgeleri paylaştıracağız. Yüzde 80’ine de bizden bir arkadaşımız gidecek. Diğer bölgelerde de bizden orada görev yapan arkadaşlarımız var. Vekaletleri vererek orada kesimi yapacağız. Özellikle Müslüman olan bölgelerde kesmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

STANDLAR AÇILACAK

“Moğolistan’daki çalışmalarımıza da Kurban ile başlamıştık” diyen Seçer, şu anda 2 cami ve 2 Kur’an kursunu orada açtıklarını söyledi. Moğolistanlı ailelerin çocuklarını kendilerine getirdiğini söyleyen Seçer, “Aileler bizden Müslümanlığı öğretmemizi istiyor. Bunlara Kurban hep vesile oldu. Geri dönüşleri bildiğimiz için gerçekten ihtiyacı olan Hristiyanlara da yardımcı oluruz. Çünkü geri dönüşler İslam adına gerçekleşiyor” diye konuştu.

Bu yılki kurban fiyatları hakkında da bilgi veren Seçer, “Yurt içi için 550, yurt dışı için 330 lira belirledik. Vatandaşlarımız herhangi bir bankadan ya da internet sitemize girerek bankaları öğrenebilirler. İnternetten vize kartı veya banka havalesiyle istedikleri bankaya ulaşabilirler. 444 42 05 de telefon numaramız. Konya içinde olduğunda bizi arayabilirler ve arkadaşlarımız o bedelleri alabilir. Şu anda 10 merkezde bugünden itibaren stand açacağız ve bağışları kabul edeceğiz” dedi.

94 ÜLKEDE KURBAN KESİLECEK

Anadolu İnsani Yardım Derneği Basın Koordinatörü Selim Tosun ise her yıl olduğu gibi bu sene de kurban faaliyetlerine hızlı bir şekilde başladıklarını söyledi. Bu yıl 94 ülkede kurban keseceklerini hatırlatan Tosun, “Bu sene de tek fiyat olarak belirledik. 450 lira bir kurban hisse bedelimiz. Bu sene inşallah 40 bin hisse kurban kesmeyi düşünüyoruz. Konya İHH olarak bin hisse kurban yardımı toplamak olacak. Biz bu hedefi de aşmak istiyoruz. Bunun yanında vakfımız gittiği bölgelerde yetimhane açılışları gerçekleştirecek. Temel atılmayan bazı yerlerin temeli atılacak. Okul, yetimhane ve farklı projeler gerçekleşecek. Birinci planda Türkiye’deki çalışmalarımız mevcut olacak. Her bir yetim ailesine bir canlı kurban hediye edeceğiz. Kurban Bayramı’nın ikinci gününde de Muhacir Pazarı’nda yetim hem Suriyeli hem de yetim ailelerine Kurban eti dağıtmış olacağız ve bayramlaşacağız. Bunun yanında Konya’dan çıkacak ekiplerimiz bölgelere giderek oradaki ihtiyaçlara cevap verecek. İngiltere için üzerinde güneş batmayan imparatorluk derdi. Allah’a şükür bizimde üzerimize güneş batmıyor. İnşallah dünyanın bütün ucunda kurban faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

Bağışların dernek merkezlerine gelinerek makbuz karşılığı ile verilebileceğini söyleyen Tosun, “Aynı zamanda www.ayder.org adresinden online bağış yapabilirler. Yine web sitemizde yer alan nakit hesaplarla kurbanlarını kestirebilirler. Bizde mesaj karşılığı ile kurban kesildiğinde dönüş yapacağız. Son üç yıldır, ‘Kurban İbadet Paylaşmak Kardeşliktir’ kampanyası ile yola çıktık. Geçen yıl 30 bin 150 hisse kurban kestirmiştik. Bu sene de ağırlığımız Gazze ve Suriye olmak üzere dünyanın 4 bir yanında kurban keseceğiz” ifadelerini kullandı.

KURBAN ETİ STOKLANMIYOR

Bu yılki Kurban Bayramı faaliyetleri hakkında bilgi veren Cansuyu Derneği Konya Temsilcisi Ahmet Gönç de, Kurban Bayramı’nı bu sene de en güzel şekilde değerlendirmeye çalışacaklarını söyledi. Kurban fiyatlarını da kurbanın kesileceği bölgeye göre değiştiğini kaydeden Gönç, “Fiyatlarımızı detaylandırdık. Her bölgede fiyatlar değiştiği için bu şekilde yaptık. Afrika-Srilanka bölgesi 270 lira, Asya 300 lira, Arakan kampları-Patani-Moro 350 lira, Çeçen kampları-Balkanlar 450 lira, Gazze de 800 lira şeklinde fiyatlar belirlendi. Dinimizin gerektirdiği şekilde kurbanlarımızı kesiyoruz. Etler kesilip stoklanmıyor. Kurban Bayramı’nın gerektirdiği gibi o süre içerisinde kesiliyor ve taze taze ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Kurban Bayramı’nda hep dedikodu çıkıyor. Emniyet bazı dernekler hakkında da denetim yaptı. Allah’a şükür bizim öyle bir durumumuz yok. Bizde yüzde 5-10 arası daha fazla kurban kesiyoruz. Bize parasını yatırıp ulaşamayanlar için” dedi.

Derneklerine elden makbuz verilerek yardımları alabileceklerini belirten Gönç, “Aynı zamanda banka ve internet adresimiz www.cansuyu.org’den bize ulaşabilirler. Gerek Kurban bağışı ya da su kuyusu gibi diğer yardımları da ulaşabiliyorlar. PTT şubelerine de giderek derneğimize doğrudan doğruya kurban parasını yatırabiliyor. Bizim ricamız cep telefon numaralarını mutlaka yazdırsınlar” açıklamasında bulundu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.