Kurban pazarı hareketlendi

Kurban pazarı hareketlendi

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, vatandaşlar kurbanlıklarını şimdiden almaya başladı. Son güne kalmak istemeyen birçok vatandaş, kurbanlığını almaya başlamasıyla satıcıların da yüzü güldü

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık satışları patladı. Birçok vatandaş son güne kalmamak için kurbanlıklarını şimdiden almaya başladı. Konya’da büyükbaş kurbanlığın kilosu 12 liradan alıcı bulurken, küçükbaş kurbanların fiyatı da 6-10 lira arasında değişiyor. Bilen Kardeşler Sahibi Muhammed Bilen, kuzunun kilosunu 10 lira, koyunun ise 6-8 lira arasında sattıklarını söyledi. İki hafta önce kurbanlıkların satışlarına başladıklarını belirten Bilen, bu hafta içerisinde satışlarda yoğunluk yaşadıklarını söyledi. Kendilerinin toptan fiyatına satış yaptığı için her yıl bu yoğunluğu yaşadıklarını ifade eden Bilen, “Bugüne kadar bin 500’ün üzerinde kurbanlık satışı yaptık. Arife günü 5 binin üzerinde kurbanlık satmayı hedefliyoruz. Vatandaşlar son güne kalmamak için kurbanlıklarını alıyor. Vatandaş beğendiği kurbanı alıyor. Biz Kurban Bayramı’na kadar bakımını yapıyoruz. Daha sonra sıra veriyoruz. Sırayla kurbanlıklarını kesiyoruz. Kesim ücreti almıyoruz ve kredi kartına 6 taksit yapıyoruz” dedi.

BAYRAM’DA 24 SAAT ÇALIŞACAĞIZ

Vatandaşın kurbanlığını güvendiği yerden almasını öneren Bilen, “Kurban seçerken en az 7-8 aylık veya yaşını geçmiş olması gerekiyor. Çok küçük kuzu kesilmez en az annesinin boylarında olması lazım. Eti yerinde olsun, kör, topal olmasın vatandaş bunlara dikkat etsin. Bazı aç gözlüler kurbanlığa iğne vuruyor. Bu iğne hayvanı canlı gösteriyor ve bir anda şişiriyor. Bunlara dikkat edilsin. Koyun soğuk havayı sever ama hastalıklara karşı dikkat edilmesi gerekiyor. Vatandaşımız son güne bırakıp ucuzlamasını beklemesin” diye konuştu.

Bayramın birinci gününde kesim sırasının dolduğunu ifade eden Bilen, artık bayramın ikinci gününe doğru randevu vermeye başladıklarını kaydetti. Bilen, “Bayram boyunca gece gündüz çalışıyoruz. Kasaplar dahil 30 kişi çalışıyoruz. Kasaplarımız birkaç dakika içerisinde kurbanlığı kesip parçalara ayırsa da çok yoğun olduğu için 24 saat çalışacağız. Ben 10 yıldır bu işi yapıyorum. Bu sene kurbanlıklarda satış yoğunluğu var” açıklamasında bulundu.

Sıkı bir pazarlıktan sonra kurbanlığını alan Mehmet Demir ise, “Son gün kurban almak gerçekten zor oluyor. Kurban alınıyor kesim yaptırmak güç oluyor. Sıra gelmiyor. En iyisi erkenden alıp bayramın birinci günü işleri tamamlamak. Küçükbaş kurbanlıklar 500-bin 200 lira arasında değişiyor. Ama Konyalı genellikle koyunu tercih ediyor” dedi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.