Kur'anı güzel okumada yarıştılar

Kur'anı güzel okumada yarıştılar

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen "Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" finali Hacıveyiszade Camii'nde gerçekleştirildi.

Programa İl Müftüsü Ali Akpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Selçuklu Müftüsü Ali Okutan, Okul Müdürleri, İdarecileri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen yarışmada finale kalan 35 öğrenci Kur'an'ı en iyi şekilde okumak için yarıştı. Programın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, yarışmaya katılan her öğrencinin gönüllerinde birinci olduğunu ifade etti. Kur'anı güzel okuyanların gönülleri fethettiğini ifade eden Gürsoy, Kur'an'ı güzel okumanın öneminden ve imam hatip okullarının taşıdığı misyondan bahsetti.

img_3376.jpg

 

KUR'AN'LA AHLAKLANMAK LAZIM

Programın organizasyonunu yürüten İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bekir Tekkaymaz da Kur'an'ı güzel okumanın gönülleri ve kalpleri sükuna erdirdiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Kur'an'ın güzel okunmasının yanında gençlerimizin okuduklarını anlaması ve Kur'an ahlakıyla ahlaklanmaları son derece önemlidir. Gençlerimizi Kur'an'ı güzel okumada yarıştıkları için tebrik ediyorum."

img_3364.jpg

İl Müftüsü Ali Akpınar başkanlığındaki yarışma jürisi öğrencileri tek tek dinleyerek puanladı. Yapılan değerlendirme sonucu, Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Seyit Ali Öztekin birinci, Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ebubekir Doğan ikinci, Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emre Kalaycı ise üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye girenlere altın, saat ve kitap setinden oluşan hediyeler verildi. Program sonunda tüm yarışmacılar hatıra fotoğrafı çektirdi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

img_3388.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.