Kudüs'ü mutlaka ziyaret edin

Kudüs'ü mutlaka ziyaret edin

RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği (RİDA-DER) Yönetim kurulu Üyeleri dernek binasında düzenlenen kahvaltı ile biraraya geldi

Kaynaşma, birlik ve beraberliğin pekişmesi için gerçekleşen programa AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Özdemir de katıldı.

Kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan RİDA-DER Genel Sekreteri İsa Kaya, “Kudüs'ü tekrar Türkiye'nin gündemine getirmek istiyoruz. Umre ve Hacca gelenler Kudüs'ü de ziyaret etsinler bu konuda yeni bir çalışma ve farkındalık yaratmak istiyoruz. Filistinli kardeşlerimiz bizi görünce mutlu oluyor ve akrabalarının geldiğini söylüyor. Onlara baskılara karşı destek olmamız lazım. Biz bir suya taş atmak istiyoruz ve bu dalga dalga yayılmasını istiyoruz” dedi.

KURBAN KAMPANYASI BAŞLADI

Dernek çalışmaları hakkında da bilgi veren Kaya, “Afganistan’da Ramazan ayı dolayısıyla 2 bin 250 kişiyi iftar ve sahur sofralarında buluşturduk. Yine yüzlerce yetim ailesi ile yoksullara gıda kolilerimizi ulaştırdık.  Yardımsever halkımızın desteğiyle derneğimiz bu yıl 13 bölgede toplamda 132 bin 700 iftar ve sahur, 3 bin 600 gıda kolisi, 530 bayramlık, 2 bin 670 fitre ve 180 adak akika ve şükür kurbanını yetimlere ve mazlumlara ulaştırdık. Önümüzdeki Kurban bayramında yurt dışı ve yurt içi kurban bağışı kabul çalışmalarımız başlamıştır. Değerli halkımızdan ciddi katılım bekliyoruz. yurt dışı kurban fiyatlarımız 130 dolar (küçük baş) 350 TL büyük baş kurban 910 dolar 2 bin 450 TL malum büyükbaş 7 kişiye kurban olmaktadır. Her yıl olduğu gibi vatsap ve fesbuk aracılığı ile video görüntüleri eksiksiz bağışçılarımıza iletilecektir.1 kurban bağışı ile kriz bölgesindeki mülteci ve şehit aileleri ve yetim ailelerine el uzatalım” diye konuştu.

3 KITADA ÇALIŞIYORUZ

Yurt dışı programlarına da ağırlık verdiklerini ifade eden Kaya, “Derneğimiz kesintisiz olarak yıl boyu devam eden çalışmalarında, özellikle yurt dışında gerçekleştirilen yardım ağının genişletilerek, 3 kıtaya yayılan Ramazan çalışmalarında 13 bölgede İftar ve sahur, Ramazan gıda paketleri, zekâtlar, fitreler ve fidyeler, şükür, adak ve akika kurbanları yetimler başta olmak üzere yoksullara, ihtiyaç sahiplerine ve tüm mazlumlara direk ulaştırılmıştır. Yine dünyanın en büyük kamplarından olan ve bu ramazan her zamankinden daha çok yardıma ihtiyaç duyan Somalili mültecilerin yaşadığı Dadab kampında yetimler, sakatlar ve yaşlılar olmak üzere 126 bin kişiye iftar ve sahur verildi. Ayrıca bu kamplarda bulunan özellikle yetim aileleri başta olmak üzere, sonradan Müslüman olan öğrencilere, sakatlar ve yaşlılar ile vefat etmiş İslam âlimlerinin ailelerine, hayırseverlerimizin emanetleri olan zekâtlarını ve yüzlerce Ramazan gıda paketlerini ulaştırdık” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Kudüs ile ilgili toplantıya katılanlara ayrıntılı bir şekilde brifing verildi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.