Küçük Sidra yardım bekliyor

Küçük Sidra yardım bekliyor

1 yaşındayken ateşi 40 dereceye yükselen ve sağ tarafı felç olan Suriyeli küçük Sidra, hayallerini gerçekleştirmek için elektrikli tekerlikli sandalye ve ayak numarasına uygun protez istiyor

1 yaşındayken ateşi 40 dereceyi aştı. Yüksek ateşi beynine vurdu. Gördüğü tedavilere rağmen bir türlü iyileşemedi. Suriyeli küçük kız çocuğu Sidra Elbakir, geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle 6 yıldır sağ tarafı felçli bir şekilde yaşıyor. Yılın üç ayı fizik tedavisi gören felçli kızın en çok; elektrikli tekerlikli sandalyeye ve ayak numarasına uygun proteze ihtiyacı var. Suriye'de yaşanan iç savaş sebebiyle Türkiye'ye yerleşen Elbakir ailesi, kızlarını daha güzel şartlarda büyütmeyi arzuluyor. Maddi imkanları yetersiz olan ailenin zamanının büyük çoğunluğu felçli kızı Sidra'ya bakmakla geçiyor.

Sidra, en çok arkadaşlarının kendisiyle oynamamasına üzülüyor. 1. sınıfa giden ve okula götürüldüğü zaman yerinden hiç kalkamayan felçli kız Sidra, “Resim yapmayı çok istiyorum. Yürüyemeyeceğim için çok üzülüyorum” dedi.

3.20160723133531.jpg

Acılı baba Elbakir ise şunları kaydetti: “Kızım Suriye'deyken ateşlendi. Üç gün boyunca hastanede yattı ama bir türlü iyileşmedi. Doktorlar, kızımın ateşinin beynine vurduğunu söyledi. O dakikadan sonra hayatını felçli geçireceğini duyunca yıkıldım. İhtiyaçlarını gideremiyor. Yanında sürekli birinin olması, yemek yedirmesi ve lavaboya götürmesi lazım. Çocuklar oyun oynarken ben ne zaman böyle oynayabileceğim deyip üzülüyor. Okula gidiyor. 2. sınıfa geçti. Bazen kucaklayarak bazende yürüteçle okula götürüyoruz. Yarı yola gelince hemen yoruluyor. Götürüp sınıfına oturuyorum. 6 saat sonra almaya gidince bakıyorum yine aynı vaziyette beni bekliyor. Elektrikli tekerlekli sandalyeye ihtiyacımız var. Normal tekerlekli sandalyeyi felç olduğu için tek başına kontrol etmesi çok zor. Gece ayrı gündüz ayrı giyilen protez ayakkabıları vardı. Şimdi onları küçük olduğu için giydiremiyoruz. Giydirdiğimizde ayakkabılar ayağını sıktığı için ağlamaya başlıyor. Yetkililer ve hayırsever iş adamları Allah rızası için çağrımıza karşılık versin. Kızım iyileşmese bile dışarıda rahat gezebilsin.”

EMRE ÖZGÜL  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.