Küçük hatalar büyük sorun yaratıyor

Küçük hatalar büyük sorun yaratıyor

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından “Tıpta Uygulama Hataları ( Malpraktis) ve Küçük Ev kazalarına Acil Müdahale” adlı sempozyum gerçekleşti.

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından “Tıpta Uygulama Hataları ( Malpraktis) ve Küçük Ev kazalarına Acil Müdahale” adlı sempozyum gerçekleşti. Dedeman Otel’de düzenlenen sempozyuma Konya’daki kamu hastanelerinde görevli doktor, hemşire ve çok sayıda sağlık personeli katıldı. Sempozyumun açılışında konuşan Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz, Malpraktis’in iyi doldurulması gereken bir kavram olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Hastalarımıza kaliteli hizmet sunmak hepimizin görevidir ama yapılan basit hatalar çok vahi sonuçlar doğurmaktadır. Bizim basit ihmallerimiz ve özensizliğimizle gerçekleşecek olan sonuçların kendi içimizde halledebilecekken, hukukun devreye girmesi bizler için olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Çünkü şuna kesinlikle inanıyorum. Tüm sağlık çalışanlarımız büyük bir eforla gayret etmektedirler. Açılan dava sayısına baktığımızda yüzde 80 oranında lehimizde sonuçlanıyor. Zaman zaman ise hapis cezasının çıktığı davalar da oluyor.”

RİSKLİ BÖLÜMLER TERCİH EDİLMİYOR

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci ise Malpraktis’in sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi. Sağlık çalışanlarının hastaya faydalı olmaktan başka bir amacının olmadığına dikkat çeken Küçükkendirci, “Buna rağmen sağlık çalışanları Malpraktis ile gündeme geldiğinde büyük sıkıntılar doğmaktadır. Bundan dolayı farkındalık ve duyarlılığı artırmak bizler için çok faydalı olacaktır. Sağlık hizmetlerindeki kaliteyi artırdıkça tıbbi hatalar çok daha fazla gündeme geliyor. Artık insanlar risk gerektiren bölümleri tercih etmemeye başladılar. Çünkü insanlar hayatı boyunca kazandığı parayı bir vaka sonucu tazminat olarak vermesi büyük bir tezata yol açıyor. Şu an popüler olan bölümler tercih edilmiyor. Beyin cerrahi gibi risk içeren branşlarda çalışan görevli sayısı ilerleyen yıllarda düşecektir. Bunların çözüm noktası nedir? Çürük domates ve yumurtaları ayırmak lazım. Kurunun yanında yaş yanmamalı. Hikmet sahibi hekimlerimize etik kurallara uyarak sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum” açıklamasında bulundu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.