Konyalı üç hattata üç uluslararası ödül

Konyalı üç hattata üç uluslararası ödül

Albaraka Türk tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen uluslararası hat yarışmasında Konya’dan üç hattat ödül aldı.

2014 yılının Ağustos ayında ilan edilen ve yaklaşık yedi ay süren çalışmaların ardından, bütün İslam dünyasından yoğun bir sanatçı katılımının olduğu Albaraka Uluslararası Hat Yarışması sonuçlandı.

Katılımcı hattatların beş farklı kategoride yarıştıkları uluslararası müsabakada Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkafa celî ta'lik kategorisinde dünya üçüncülüğü ödülüne lâyık görüldü. Yarışmaya celî sülüs ve celî divanî dallarında katılan ve yine Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü mezunlarından olan Abdurrahman Depeler ve Seyit Ahmet Depeler de aynı yarışmada ödül alan Konyalı hattatlar arasında yer aldılar. Abdurrahman Depeler celî sülüs dalında dünya üçüncüsü olurken kardeşi Seyit Ahmet Depeler ise celî divanî dalında birincilik ödülü aldı.

Üç ayrı kategoride Konya'ya üç uluslararası ödül kazandıran hattatlardan Doç. Dr. Fatih Özkafa, Hattat Hüseyin Öksüz'den 2002 yılında sülüs-nesih icazeti aldı ve divanî, celî divanî ve talik yazılarını da meşk etti. Abdurrahman Depeler, yine Hüseyin Öksüz'ün öğrencilerinden olup kendisinden sülüs-nesih icazeti ve talik dersleri aldı. Seyit Ahmet Depeler ise Hüseyin Öksüz'den sülüs ve ta'lîk, Fatih Özkafa'dan celî divanî ve divanî yazılarını meşk etti.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.