Konyalı kütüphanede

Konyalı kütüphanede

30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında kutlanan 51. Kütüphane Haftası, düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı.

30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında kutlanan 51. Kütüphane Haftası, düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, “Okuyucu bakımından Konya'nın üst sıralarda olduğunu görmekteyiz. Daha çok araştırıp, okuyan bir nesil yetiştirmek dileğiyle” dedi

30 Mart-5 Nisan 51. Kütüphane Haftası, dün başlayan etkinliklerle start aldı. Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan program kapsamında Konya İl Halk Kütüphane'sinde haftanın açılış programı gerçekleşti. İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy'un da hazır bulunduğu programa çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Konya İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Çoşar, “Kütüphanemiz her geçen gün gelişmektedir. TÜİK verilerine göre kütüphanemiz okuyucu oranıyla açık ara önde gitmektedir. Kütüphanemizdeki okuyucusu sayısı da 250 bini geçmektedir. En başarılı kütüphaneler arasında da Konya, ilk sıralarda yer almaktadır. Kütüphanemizde özverili çalışan herkese teşekkür ediyorum. Okuyan nesil başarıdan başarıya koşacaktır. Daha nice başarılı ödüllere layık olmak için elimizden gelinin fazlasıyla çalışacağız" dedi.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ise, "Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ortak bir projesi olarak kütüphanemiz hayata geçti. Konum itibari ve binanın fiziki yapısı itibariyle Türkiye'de öne çıkmaktadır. İl halk kütüphanesinin yanı sıra üniversite ve liselerde kütüphaneler bulunmaktadır. Bu şekilde Konya, kütüphaneler şehri olma yolunda ilerlemektedir. Okul öncesi de çocuklarımıza çok ciddi hizmetler verilmektedir. 7'den 70'e okuyucu ve araştırmacı herkesi kütüphanemizde çalışmaya davet ediyoruz. Okuyucu bakımından Konya'nın üst sıralarda olduğunu görmekteyiz. Pek çok yerde belediyelerimiz kütüphaneler açıyor. Bunun sayesinde araştırma yapan nüfusta da çoğalma oluyor. Kütüphaneler sadece üniversiteye hazırlanırken, çalışılan bir mekan olmamalı. Çok ciddi kayıp var ve bu kaybı karşılamamız lazım. Kütüphaneler Haftası da hayırlı bir şekilde geçmesini diliyorum. Daha çok araştırıp, okuyan bir nesil yetiştirmek dileğiyle" açıklamasında bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından Meram Gödene Şehit Yunus Berber İlkokulu Anasıfı öğrencileri haftanın anlam ve önemine binayen şiirler okuyarak, halk oyunları gösterisinde bulundu. Öğrencilerin başarılı performansı devlet erkanından tam not alırken, öğrencilerin aileleri çocuklarının videoya kaydederek fotoğraflar çekti. Gösterinin ardından öğrenciler tarafından hazırlanan serginin açılışı da gerçekleşti.

5 Nisan'a kadar birçok kurum ve kuruluş Kütüphaneneler Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.