Konyalı Furkan dualarla toprağa verildi

Konyalı Furkan dualarla toprağa verildi

Polonya'da Erasmus eğitimi gören ve bir AVM'de PKK sempatizanları tarafından yemek yediği esnada boğazından bıçaklanarak şehit edilen Konyalı Furkan Kocaman son yolculuğuna uğurlandı

Polonya'nın Wroclaw şehrinde Erasmus eğitimi gören Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Konyalı Furkan Kocaman bir AVM'de terör örgütü PKK sempatizanları tarafından yemek yediği esnada boğazından bıçaklanarak şehit edildi. Polonya'da, bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Türk öğrenci Furkan Kocaman için ilk Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliğinde tören düzenlendi. Furkan'ın cenazesi daha sonra Konya'ya getirildi. Furkan'ın tabutu, baba ocağına götürüldü. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Furkan, dualarla Hacı Fettah Mezarlığı'na defnedildi. Furkan'ın cenaze namazını ise Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu kıldırdı. Cenaze törenine; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, siyasiler, stk temsilcileri, Kocaman ailesinin akrabaları, yakınları, sevenleri, dostları, Furkan'ın sınıf ve üniversite arkadaşları, Atiker Konyaspor taraftarları ve çok sayıda Konyalı katıldı. Devlet erkanından cenazeye de çelenkler gönderildi.

img_2242_880x440.jpg

GÜLE GÜLE GÜZEL ÇOCUK”

Cenaze töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Önce dualar edildi, ardından da cenaze namazı kılındı. Furkan'ın tabutu, omuzlarda toprağa verilmek üzere mezarlığa götürüldü. Cenaze törenine katılanlar tarafından “Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganları” atıldı. Şehitin annesi ve akrabaları da Furkan omuzlarda götürülürken, “Güle güle güzel oğlum” diyerek, Furkan'ın tabutuna el salladı. Ayrıca şehit Furkan Kocaman'ın babası da ara ara gözyaşlarına hakim olamadı. Acılı baba, ayakta durmakta zorluk çekti. Cenaze törenine gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, öncelikle Furkan'ın annesine başsağlığı diledi. Ardından Furkan'ın kardeşi ve babasına da “Allah, sabır versin” temennisini iletti. Son yolculuğunda Furkan'ı arkadaşları da yalnız bırakmadı. Furkan'ın sınıf ve üniversite arkadaşları, son görevini yerine getirmek için cenaze alanında hazır bulundu. Yine Furkan'ın bazı arkadaşları da gözyaşlarına hakim olamadı.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

img_2263_880x440.jpg

img_2274_880x440.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.