Konya'da uygun fiyata konut imarlı arsalar satılacak! Belediye listeyi paylaştı

Konya'da uygun fiyata konut imarlı arsalar satılacak! Belediye listeyi paylaştı

Konya ve Türkiye genelinde belediyeler bütçedeki açığı kapatmak için arsa satışlarına imza atıyor. Son olarak Meram Belediyesi bünyesindeki 8 gayrimenkulü satmaya karar verdi.

Türkiye genelinde belediyeler hizmetlerin devamlılığı için çeşitli çalışmalara imza atıyor. Merkezi bütçenin aktardığı para ise belediyelere yetmiyor. Konya'da zaman zaman belediyeler bünyesindeki gayrimenkulleri satışa çıkarıyor.

meram-838833.jpg

En çok arsa satan belediyeler Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi olarak biliniyor. Karatay Belediyesi nadiren satışa imza atıyor. En az satış yapan ise Meram Belediyesi. 2024 yılının ilk satış ihalesine çıkan Meram Belediyesi bu kapsamda 8 adet gayrimenkulü satacağını duyurdu.

cariklar-arsa.jpg

En dikkat çekici olan ise konut imarlı arsanın uygun fiyata satılacak olması. Konya kent merkezine 25 kilometre mesafede yer alan Çarıklar Mahallesinde 2 kata imarlı arsa satılacak. 644 metrekare olan arsanın muhammen bedeli ise 903 bin lira olarak belirlendi.

arsa-bayat.jpg

Merkezde aynı boyutta arsaların fiyatı 3-4 milyon lira aralığındayken bu fiyata konut imarlı arsa satılması şaşırttı. İhale ile yapılacak satış kapsamında en yüksek teklifi veren bu arsaya sahip olacak.

Bunun dışında Meram Belediyesi'nin satışa sunduğu arsalar şu şekilde:

arsa-meram.jpg

arsa-meram-2.jpg