Konya'da suya neden zam yapıldığı belli oldu! Üç ayda bir...

Konya'da suya neden zam yapıldığı belli oldu! Üç ayda bir...

Konya'da yerel seçim sonrası ilk zam suya zam geldi. Yüzde 15'lik su zammı, şehirde tepkiyle karşılandı. KOSKİ'nin suya 3 ayda bir zam yaptığı ortaya çıktı. KOSKİ'nin sitesinde yer alan bilgiye göre suya 3 ayda bir TÜFE oranında güncellenme yapılıyor

Konya'da suya zam geldi. 3 ay aradan sonra şehirde suyun metreküp fiyatında değişime gidildi. Suya en son 2024 yılının ocak ayında zam gelmiş, vergisiz 18 lira 39 kuruş TL olan suyun yeni zamla birlikte metreküpü 20 lira 58 kuruş olmuştu.

faucet-3321716-1280.jpg

3 ayda bir yapılan güncellemeyle Nisan 1 itibarıyla suya yine zam geldi. Meskende 0-15 metreküpü 20,58 TL olan su, şimdi de 23,63 lira oldu. 16 metreküp üzerinde ise fiyatlandırma 33,53 TL üzerinden yapılacak. Suya yaklaşık yüzde 15 zam geldi. Konya'da bu ay su faturaları bir önceki aya oranla kullanım aynı olmasına rağmen zamdan dolayı daha yüksek gelecek.

3-ayda-bir-zam.png

KONYA'DA 1 YILDA SUYA 4 KEZ ZAM GELİYOR!

Konyalılar, yüzde 15'lik son su zammının bilinçli olduğunu düşünürken, KOSKİ'nin sitesinde yer alan bir bilgi gerçekleri ortaya çıkardı. KOSKİ'nin sitesinde yer alan bilgide şunlar belirtildi: “KOSKİ ise fiyatlarını 2022 Kasım genel kurulunda alınan karar gereği Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında olmak üzere 3 ayda bir TÜFE oranında güncelleniyor.” Bu karar gereği 2023 yılında da 12 ay içinde 4 kez suya zam yapılmıştı. Zamların tarihi ise KOSKİ'nin sitesinde belirtildiği gibi ocak, nisan, temmuz ve ekim ayları olmuştu. 2024 yılının ilk ayında da bu karar gereği suya zam yapılmıştı. Bu karar gereği son zam nisan ayında yapıldı. 2024 yılının temmuz ve ekim ayında da karar gereği suya zam gelmesi bekleniyor.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
84 Yorum