Konya'da seçim var

Konya'da seçim var

KSO, KTO, PANKOBİRLİK, Konya SMMMO ve PUİS Konya Şubesi'nde 11 Mayıs Cumartesi günü genel kurul ve seçim heyecanı yaşanacak. Seçmenle buluşan adaylar, sandıktan çıkacak sonucu bekleyecek

Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Pancar Üreticileri Kooperatifi, Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ve Petrol İşverenleri Sendikası Konya Şubesi gibi kurum ve kuruluşlarda bu haftasonu seçim heyecanı yaşanacak

Konya'ya belirli sektörlerde hizmet veren esnaf, sanayici, işadamı, çiftçi gibi pekçok kesimi ilgilendiren odalar, borsalar, çeşitli meslek birlikleri, sivil toplum örgütleri için Mayıs ayı seçim ayı oldu. Geçtiğimiz hafta Konya Ticaret Borsası'nda genel kurul heyecanı yaşanırken, 11 ve 12 Mayıs tarihlerinde Konya yine bazı meslek birliklerinin genel kurul ve seçim heyecanını yaşayacak.

SANAYİ ODASI'NDA BAYRAK DEĞİŞİMİ

Bu seçimlerden bir tanesi de 11 Mayıs Cumartesi günü Konya Sanayi Odası'nda yapılacak. Genel kurulun ardından Konya Sanayi Odası üyeleri yeni yönetim kurulu başkanını ve odanın yeni yönetimini belirleyecek.

Konya Sanayi Odası'nda 2 dönemdir başkanlık yapan ve Konya sanayisinin gelişmesi, sanayicilerin yaşadığı sorunların çözülmesi, birlikteliğin sağlanması, sanayide bir Konya markası oluşması ve KOBİ başkenti olarak bilinen Konya'nın dışarıya açılması için büyük çabalarda bulunan Tahir Büyükhelvacıgil, 11 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan genel kurulun ardından görevini bırakacak. Konya'nın en büyük ve en önemli sivil toplum örgütlerinden biri olan KSO'da Tahir Büyükhelvacıgil'in ardından kimin başkanlık koltuğuna oturacağı ise merak konusu oldu. Yine şehrin önemli sivil toplum kuruluşlarından olan, sanayici ve işadamlarının oluşturduğu ASKON, MÜSİAD, AKTİSAD gibi birlikler, Konya Sanayi Odası için yeni dönemde Memiş Kütükçü'yü aday olarak göstermiş ve destekleyeceklerini açıklamıştı.

Seçime sadece birkaç gün kaldı. Fakat Konya kamuoyunda KSO için farklı isimler anılır oldu. Bunlardan bir tanesi de önceki dönemlerde KSO Başkanlığı yapmış olan ve bir dönem Konya milletvekili olarak da görev yapan Hasan Angı. Şimdilik adaylığını net bir şekilde açıklamayan Hasan Angı'nın KSO'ya aday olup olmayacağı, KSO yönetiminin kimlerden oluşacağı, yeni yönetimle birlikte KSO'da nelerin değişeceği, KSO'nun Konyalı işadamları ve sanayiciler için ürettiği projeler ve daha pekçok konu 11 Mayıs Cumartesi günü yapılacak genel kurulun ardından aydınlanmış olacak.

KTO'DA MERAKLI SEÇİM

Mayıs ayında odaların seçim maratonununda heyecanlı seçimlerden bir tanesi de Konya Ticaret Odası seçimleri. Mevcut Başkan Selçuk Öztürk'ün yeniden adaya olduğu KTO seçimlerinde şimdilik resmi olarak tek aday var. Ancak geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan söylenteler aday sayısının artacağını gösteriyor. AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez'in KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Hakkı Kolat'ı aday gösterdiği yönündeki söylentiler, ortalığı karıştırmıştı. Üzülmez, düzenlediği basın toplantısında, “Kimse benim adayım değil, kimseyi desteklemiyorum” dese de seçim öncesi gerginlik sürüyor. Öte yandan seçimlerin ilk tarihi Mart ayı olarak belirlendiğinde KTO Meclis Başkanı Seyit Karaca da adaylığını açıklamış ancak kısa süre sonra adaylığını çekerek birliktelik mesajı vermişti. Seçimlerin Mayıs'a ertelenmesi ile herkes başka aday çıkaçak mı sorusu üzerine dururken İsmail Hakkı Kolat ismi, sanayiciler arasında konuşulur oldu. KTO ile ilgili kulislerde farklı konular konuşuluyor olsa da, 11 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan seçimin sonucu akıllardaki soru işaretlerini gidermiş olacak.

MEVLÜT MÜLAYİM, RECEP KONUK'A KARŞI

Seçim trafiğinin yoğun olduğu Mayıs ayında Konya'yı ilgilendiren en önemli genel kurullardan biri de Pancar Ekicileri Kooperatifi (PANKOBİRLİK)'te yaşanacak. PANKOBİRLİK'te de genel kurul 11 Mayıs Cumartesi günü yapılacak. PANKOBİRLİK'in mevcut genel başkanı Recep Konuk, uzun yıllardır bu görevini sürdürüyor. Recep Konuk, PANKOBİRLİK çatısı altında yaptığı başarılı çalışmalarla dikkat çekerken, kooperatif üyesi bazı çiftçiler tarafından da eleştirilmiş, artık PANKOBİRLİK'te bir görev değişiminin gerekli olduğu kanısına varılmıştı. Bu düşüncenin oluşmasının hemen ardından Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mevlüt Mülayim, kendisi ile birlikte 5 kişilik bir ekiple PANKOBİRLİK'in yeni dönemde yönetimine aday olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Mevlüt Mülayim, seçim çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı. Yönetim kurulu üye adayları ile birlikte ilçe ilçe, belde belde, köy köy gezerek çiftçileri ziyaret eden Prof. Dr. Mevlüt Mülayim, PANKOBİRLİK çatısı altında yapacakları hizmetleri çiftçilerle paylaşıyor ve çiftçilerin desteğini bekliyor.

11 Mayıs Cumartesi günü PANKOBİRLİK'in genel kurul toplantısı gerçekleştirilecek. Bu toplantıda mevcut başkan Recep Konuk ile aday Prof. Dr. Mevlüt Mülayim'in listeleri yarışacak. Çiftçinin, üreticinin hangi ismi PANKOBİRLİK'te başkan olarak görmek istediği şimdilerde bilinmez ama, 11 Mayıs akşamı PANKOBİRLİK'in yeni dönemde kimler tarafından yönetileceği ortaya çıkacak.

MALİ MÜŞVARİLERE MUHALİF SES

Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nı da hafta sonu büyük bir seçim bekliyor. Mevcut Başkan İsmail Turan'ın grubu olan Meslekte Birlik Grubu yeniden yönetime aday. Son günlerde meslektaşlarını gezen Meslekte Birlik Grubu, yeni dönemde de oda yönetimi içini destek istiyor. Fakat bu seçimde yönetimin muhalif bir adayı var. Mali Müşavir Mehmet Sevim, bağımsız olarak yönetime adaylığını açıkladı. İsmail Turan ve yönetiminin tek sesle odayı idare etmesini eleştiren Sevim, düzenlediği basın toplantısında 'Odaya aşı yapacağım' sloganıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Uzun dönemdir tek liste ile seçime giden SMMMO'da muhalif bir sesin aday olması seçimleri heyecanlandıracağı konuşuluyor. İsmail Turan başkanlığındaki Meslekte Birliktelik Grubu'nun oda yönetimine ve Mali Müşavir Mehmet Sevim'in yönetime aday olduğu SMMMO seçimleri, 11-12 Mayıs 2013'te yapılacak.

PÜİS'TE DE BAYRAK DEĞİŞİMİ VAR

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Konya Şubesi de yine 11 Mayıs Cumartesi günü olağan genel kurul toplantısı yapacak. PÜİS Konya Şubesi'nin mevcut başkanı Ahmet Sayıcı, geçtiğimiz günlerde genel kurulla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda 4 yıl önce teslim aldığı bayrağı Ali Duran'a teslim edeceğini açıklamıştı. Konya, Karaman ve Aksaray illerinde toplamda 830 akaryakıt ve LPG bayisi bulunuyor. Bunlardan 380'i PÜİS Konya Şubesi üyesi.

RASİM ATALAY – İBRAHİM ÇİÇEKÇİ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.