Konya’da kültür şöleni yaşanacak

Konya’da kültür şöleni yaşanacak

Geleneksel hale getirilen "Uluslararası öğrenci buluşmaları" 5-6 Mayıs tarihlerinde Konya Kılıçaslan Şehir Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Çeşitli gösterilerin de yapılacağı etkinlikte 4 bini aşkın farklı kültürdeki öğrenci Konyalılarla buluşacak

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından 5-6 Mayıs tarihleri arasında Konya Kılıçaslan Şehir Meydanı'nda Konya'da öğrenim gören 90'ı aşkın ülkeden 4 bin uluslararası öğrencinin katılacağı büyük etkinlik için bir basın toplantısı düzenlendi. Derneğin binasında gerçekleştirilen basın toplantısına İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Murat Aslan ve farklı ülkelerden öğrenciler katıldı. Başkan Aslan, programın detayı hakkında gazetecilere bilgiler verdi.

KÜLTÜREL ALIŞVERİŞ SAĞLANACAK

Uluslararası öğrenci buluşmalarının ülkeler arası kardeşlik köprüleri kurması yönüyle bütün dünyaya örnek teşkil ettiğini ifade eden Aslan, programın bu yılki temasının ise "Onlarca renk, Yüzlerce kültür, Dünya beşten büyüktür" olduğunu dile getirdi. Buluşmaların amacına değinen Aslan, "Kardeş coğrafyaları bir araya getirirken kültürel bağları hem sağlamlaştırmak hem de yenilerini inşa etmek istiyoruz. Bu buluşmalar sayesinde dünyanın dört bir yanından öğrenim görmek için Türkiye'ye ve şehrimize gelen uluslararası öğrenciler hem kendi kültürlerini tanıtma fırsatı bulacak hem de başka kültürleri tanıma imkânı elde edecekler" dedi.

BÜYÜK ŞENLİK 5-6 MAYIS TARİHLERİNDE

Dünya genelinde Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) koordinesinde gerçekleştirilen etkinliklerin, Türkiye'de UDEF'e bağlı 27 dernekle 27 farklı şehir ve 30 farklı noktada icra edildiğini söyleyen Başkan Aslan, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yurtdışında ise partner kuruluşlar ve Türkiye mezunlarının katkıları ile 40 farklı ülkede de Türkiye de olduğu gibi 'Dünya beşten büyüktür' teması ile gerçekleştirilmektedir. Konya'da İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği'nin organize ettiği etkinlik, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle yapılmaktadır. 'Onlarca renk, Yüzlerce kültür, Dünya beşten büyüktür' temalı Uluslararası Öğrenci Buluşması 5-6 Mayıs tarihlerinde Konya Kılıçaslan Şehir Meydanı'nda olacaktır."

PROGRAM DOLU DOLU GEÇECEK

"Programın Konya etabı 5-6 Mayıs tarihlerinde 2 gün sürecek olup, Konya'da öğrenim gören 90'ı aşkın ülkeden 4 bin uluslararası öğrencinin, Konyalılarla buluşmasını ve tanışmasını sağlayacaktır" diyen Aslan, şunları kaydetti: "Derneğimiz çatısı altında görev alan 60 farklı ülkeden 600 uluslararası öğrencimiz şehir meydanına kurulacak çadırlarda, kendi ülkelerine ait kültürel ürünlerini sergileyecek ve gelen tüm misafirleriyle Türkçe konuşarak ülkesi ve kültürü hakkında bilgilerini paylaşacaktır. Öğrenci buluşmalarının ilgiyle takip edilen başka bir etkinliği ise sahne gösterileridir. Asya'dan Afrika'ya, Ortadoğu'dan Balkanlar'a kadar geniş bir coğrafyadan Konya'ya eğitim öğretim için gelen öğrencilerimiz, kendi kültürlerini yansıtan şiir, şarkı, dans, tiyatro türlerinde gösteriler yapacaktır. Tüm Konyalılar'ı bu programa davet ediyoruz. Dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerimizi tanımaya, onların kültürlerini, folklor gösterilerini, mutfaklarına ait farklı tatları denemeye ve en önemlisi ümmetle kardeş olmaya davet ediyoruz."

İDRİS BAKAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.