Konya'da kiralık daire fiyatlarında rekor artış! İstanbul'u bile geride bıraktık

Konya'da kiralık daire fiyatlarında rekor artış! İstanbul'u bile geride bıraktık

Konya, kiralık dairelere gelen zam oranında İstanbul'u bile geride bıraktı. Rapora göre, Konya'da son 1 yılda kiralara yüzde 132 zam uygulandı.

Konya'da zaman zaman gündeme gelen kiralık daire sorunu devam ediyor. Artan nüfus karşısında konut arzı yetersiz kalıyor. Durum böyle olunca kiralık daire sayısı azalıyor. Ev sahipleri de bunu gerekçe göstererek kiralar fahiş zamlar uyguluyor.

adsiz-001.jpg

KONYA'DA KİRALIK DAİRELERE YÜZDE 132 ZAM GELDİ!

Konya'da kiralık dairelere uygulanan zam oranı belli oldu. Sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü' raporunun şubat ayı sonuçları paylaşıldı. Rapora göre, Konya'da kiralık dairelerdeki yıllık fiyat artışı yüzde 132 olarak gerçekleşti. Bu artış ile Konya, İstanbul'u bile geride bıraktı.

konya-dev-zam.webp

ENFLASYON BU YÜZDEN DÜŞMÜYOR

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaş zamlarıyla ilgili yaptığı açıklama akıllara geldi. Erdoğan, "Enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor" sözleriyle durumu özetledi. Konya'daki kira fiyatlarına gelen dev zamlar bu durumu özetler nitelikte.

konya.jpg

EV SAHİPLERİ VE KİRACILAR ARASINDA GERİLİM ARTAR!

Rapordaki veriler dikkate alındığında hükümetin yüzde 25 zam sınırının ev sahipleri tarafından hiçe sayıldığı anlaşılıyor. Emlak sektörü temsilcilerine göre Konya'da kira artış oranları kritik eşiği aştı. Daha fazla zam yapılması kiracı ve ev sahipleri arasında gerilimi artırabilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum