Konya’da ikinci dalga: 66 kişi gözaltına alındı

Konya’da ikinci dalga: 66 kişi gözaltına alındı

Konya’da, paralel yapı iddiasıyla düzenlenen operasyonda aralarında Bingöl eski Emniyet Müdürü Ercan T.’nin de bulunduğu polis müdürleri ve memurları gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü “paralel yapı” soruşturma kapsamında, Konya merkezli birçok ilde operasyon başlatıldı. Soruşturması kapsamında, bazı işadamları gözaltına alındı. Konya merkezli operasyonun bazı illerde de devam ettiği belirtildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi tarafından,  şafak vakti Konya’da  20’ye yakın ev ve işyerine baskın düzenlendi. Paralel yapı iddiasıyla düzenlenen operasyonlar  11 işadamı, 1 Emniyet Müdürü 3 polis memuru gözaltına alındı.

1-(2).20150522110323.jpg

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ DE VAR

Eş zamanlı olarak Ankara başta olmak üzere çeşitli illerinde yapılan baskınlarla toplam 40’a yakın kişi gözaltına alındı. Konya Eski Emniyet Müdür Yardımcılığı görevi de yapan Bingöl Eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin’de gözaltına alınanlar arasında. Taştekin ifadesi alndıktan sonra serbest bırakıldı.

Konya’da yapılan operasyonlarda, Hilmi A. , Ali E. ,Naim Ç. , Kamber Haşmet S, İsmet. T, Rahim F. , Harun A. , Mustafa Remzi B., Ramazan Ö. , Ahmet C. ve bir emniyet müdürü ile 3 polis paralel örgüt iddiasıyla gözaltına alındı. Ev ve ofislerinde aramalar devam ediyor.

1-(3).20150522110337.jpg

YURT DIŞINA ÇIKANLAR DA VAR

Öte yandan operasyon kapsamında  Organize Suçlar Ekipleri, çeşitli adreslere de gözaltına almak üzere baskınlar düzenledi. Ama yapılan aramalarda Ali A, Eşref Ç. , Soner C., Ercan D.,İbrahim Ö., İbrahim K. ‘nin operasyondan önce yurt dışına çıktıkları öğrenildi.

Paralel Yapı Avukatı iddiasıyla gözaltına alınan Avukat Memduh O. Soruşturmasıyla ilgili olarak, Avukatlar arasından Konya Bölge İmamı, Konya İmamı ve Konya Genç Avukatlar İmamı iddialarıyla Avukat Yalçın T., Avukat Muhammet E ve Avukat Abdülkadir Y’nin de arandığı şahısların yurt dışına çıktıkları iddia ediliyor.

Gözaltına alınan şüphelilerin Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları devam ediyor. Operasyondan hemen önce yurt dışına çıkan aramalarda evlerinde bulunamayan bazı isimlerde operasyon sırasında twiterdan evlerinin arandıklarını duyurdular.

1-(1).20150522110350.jpg

ESKİ REKTÖR BAHATTİN A. DA GÖZALTINDA

Mevlana Üniversitesi eski Rektörü Bahattin A.’nın operasyon kapsamında da Ankara'da gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi. Öte yandan Avukat Abidin G.'de operasyon kapsamında son dakika gözaltına alındı.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.