Konya'da gerginliği polis önledi

Konya'da gerginliği polis önledi

Konya'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Roboski'de savaş uçaklarının bombardımanı sonucu ölen 34 kişi için düzenlenen anma töreninde, bir grup vatandaşın HDP'lilere tepki göstermesi üzerine gerginlik yaşandı

 Konya'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Roboski'de savaş uçaklarının bombardımanı sonucu ölen 34 kişi için düzenlenen anma töreninde, bir grup vatandaşın HDP'lilere tepki göstermesi üzerine gerginlik yaşandı. Gerginlik polisin geniş güvenlik önlemi almasıyla büyümeden önlendi.

HDP Konya İl Başkanlığı, 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak'ın Uludere İlçesine bağlı sınır köyü Roboski'de, savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatını kaybeden 34 kişi için, 'Roboski'den yükselen çığlık: adalet istiyoruz' sloganıyla Şelale Parkı'nda anma töreni düzenledi. Tören alanın çevresi polis tarafından çift koridor oluşturup adeta etten duvar örüldü. Alana gösteriye katılanlar dışında kimse alınmadı.

Ölen 34 kişinin fotoğrafının bulunduğu pankart ile bir araya gelen HDP'liler, anma töreninde tiyatro oyunu sahneledi. Seneryo gereği battaniyeye sarılı 3 kişinin cenazesi meydana getirildi. Yakınları ise cenazelerin başında Kürtçe ağıtlar yaktı. Bu sırada çevrede toplanan kalabalık ise HDP'lilere tepki gösterdi. Öfkeli kalabalık, 'Türkiye, Türk'tür Türk kalacak', 'Ne mutlu Türküm diyene' diye slogan atıp tekbir getirdi. Gerginlik polisin geniş güvenlik önlemi almasıyla büyümeden önlendi.

HDP'liler anma töreninden sonra güvenlik gerekçesiyle Eğitim-Sen'e ait binaya alınmak istendi. Bunun üzerine HDP'lilerden bazıları polise tepki gösterdi. Polis de megafonla anons ederek, binaya girmelerini istedi. HDP'liler binaya girdikten sonra çevredekiler polisin uyarısıyla dağıldı. HDP'liler daha sonra binadan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum