Konya'da fuar zamanı

Konya'da fuar zamanı

KONMAK, İSKON, KONELEX ve Konya Sac İşleme Teknolojileri Fuarı, kapılarını törenle ziyaretçilerine açtı. Şehir ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan fuarı ilk gün binlerce kişi ziyaret etti

Endüstri Zirvesi başladı. KONMAK 2016 Konya 13.Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Kesme, Yan Sanayileri, Ekipmanları, Delme Teknolojileri, Malzemeler ve El Aletleri, Hidrolik ve Pnömatik Fuarı, İSKON, KONELEX, Konya Sac İşleme Teknolojileri Fuarları ile eş zamanlı olarak açıldı. Konya Endüstri Zirvesi, TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD), Makina İmalatçıları Birliği işbirliği (MİB), Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi ve KOSGEB’in katkılarıya Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuarların açılış törenlerine yoğun katılım oldu. Açılış töreninde konuşan TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Konya'nın sektör açısından müthiş bir pazar olduğunu belirterek, "Tarım Fuarı sayesinde çok sayıda iş bağlantıları oldu. Traktör satışlarında ciddi artış oldu. Açılışını yaptığımız fuarların da şehir ekonomisine büyük katkısı olacak" diye konuştu.

_mg_9905.jpg

FİNANSAL DESTEK VERİLMELİ

MİB Başkanı Ahmet Özkayan ise, sektörün katma değeri yüksek ürünler ürettiğini, yüksek teknolojiye geçişte makine imalatının önem arz ettiğini, makine imalatının stratejik bir alan olduğunu belirtti. Orta gelir tuzağından kurtulmanın yolu yüksek teknolojili ürünler üretmek olduğunu ifade eden Özkayan, "Bu şekilde dışa bağımlılığımız azalır. Sektöre verilen destekler ise yeniden gözden geçirilmeli. Yabancı firmalar finansman noktasında daha güçlü" açıklamasında bulundu. Açılışta TİAD Başkanı Hakan Aydoğdu da bir konuşma yaptı.

_mg_9897.jpg

MAKİNELER TIKIR TIKIR ÇALIŞIYOR

Daha sonra söz alan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ise, makinacıların çok şey başardığını, Konya'nın makine ihracatında 6'ıncı sırada yer aldığını, Konya makine sektörünün geçen yıl 120 ülkeye ihracat yaptığını söyledi. Konya'nın makinelerinin ABD'den Çin'e, Avrupa'dan Türkmen coğrafyalarına kadar dünyanın dört bir yanında, deyim yerindeyse tıkır tıkır çalıştığını ifade eden Kütükcü, Konya ihracatının lokomotifinin makine sektörü olduğunu aktardı. Törende söz alan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya'nın markalaşma yolunda hızla ilerlediğini belirtirken, Vali Yardımcısı Fazlı Akgün ise fuarın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve fuar yöneticileri tarafından açılış kurdelesi kesildi.  Fuarlar 1 Mayıs akşamına kadar açık kalacak.

_mg_9894.20160428152526.jpg

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.