Konya'da etliekmek hamuruna zam yolda! 15 TL beklentisi

Konya'da etliekmek hamuruna zam yolda! 15 TL beklentisi

Konya'da simide gelen yüzde 22'lik zammın ardından, etliekmekçiler de ses yükseltti. Etliekmekçiler, 11 lira olan 180 gram hamurun yeni fiyatının en az 14-15 TL olmasını istedi.

Konya'da önceki gün simit fiyatına zam geldi. 9 lira olan simit, 11 lira oldu. Bu zammın ardından etliekmekçiler de ses yükseltti. Birçok etliekmekçi, hamur fiyatının güncellenmesi gerektiğini söylerken, fiyatın kısa süre içinde artırılmasını talep etti. Etliekmekçiler, kendilerini kurtaracak fiyatın 14-15 TL olduğunu ifade ederken, piyasanın bu fiyatı kaldırıp kaldırmayacağı da tartışma konusu oldu.

the-city-of-konya-blog-8005-960x640.jpgODAYI TELEFONLA ARAYIP ZAM TALEPLERİNİ İLETTİLER

Merhaba Gazetesi'nin edindiği bilgilere göre bugün birçok üye, Konya Lokantacılar Odası'nı arayarak, simit zammından sonra kendilerinin de etliekmek hamuruna zam istediğini oda yetkililerine iletti. Ağır girdi maliyeti altında ezildiklerini ifade eden etliekmekçiler, odunun çuval fiyatının, dükkân kiralarının, işletmenin diğer giderlerinin arttığı söyledi. Asgari ücretteki artışın da kendilerini zorladığını dile getiren etliekmekçiler, “Bu şartlarda iş yapabilmek zor” diyor.

ODA ÜYELERİNİN ZAM TALEBİNİ GÜNDEMİNE ALDI

Son gelen bilgilere göre etliekmekçilerin zam talebi, ilgili odalarda görüşülecek. Zam konusu, odanın ilk gündemi olacak. Etliekmekçilerin istediği '14-15 lira' için gerekli istişareler yapılacak. Amacın ise vatandaşı ve etliekmekçileri zorlamayacak bir fiyatta uzlaşmak olduğu söylendi.

bfd86c1037b266296ef83c522c370b33-1138x640.jpg

EN SON ZAM 2 AY ÖNCE GELMİŞTİ

Konya'da 180 gramlık etliekmek hamuruna en son 2023 yılının kasım ayında zam gelmişti. 15 Kasım 2023 tarihinde gelen zamla birlikte etliekmek hamuru, 9 liradan 11 liraya yükseltilmişti. Hamura o dönem için yüzde 22 oranında zam gelmişti. 2023 yılının temmuz ayında ise etliekmek hamurunun fiyatı 7 liradan, 9 liraya çıkarılmıştı.

11 LİRA YAPILDIĞINDA 'YİNE DE DÜŞÜK KALDI' MESAJI VERİLMİŞTİ

Kasım ayında etliekmek hamuruna gelen zamda Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça şöyle konuşmuştu: “Fiyatlara güncelleme getirdik. Afaki bir şekilde hem işçi hem odun hem de dükkan kiraları maliyetinde yaşanan artış 11 liranın çok çok üzerindeydi. Fakat aldığımız karar vatandaşı yormamak adına 9 liradan 11 liraya yükseltmek oldu." Başkan Honça'nın o dönem için “11 lira yaptık ancak maliyetlerdeki artış 11 liranın çok çok üzerindeydi” açıklaması, zam yapılacağı düşüncesini güçlendirdi.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum