Konya'da çok meşhur iki firma daha iflas etti! Alacaklılarla toplantı yapılacak

Konya'da çok meşhur iki firma daha iflas etti! Alacaklılarla toplantı yapılacak

Küresel ekonomik krizin etkileriyle Konya ve Türkiye genelinde iflas eden firma sayısında önemli artış var. Son olarak Konya'da meşhur iki firma iflas etti. Söz konusu firmalardan alacağı olanlara duyuru yapıldı.

Küresel ekonomik kriz birçok firmayı zora soktu. Pandemi döneminde ticaretin dengesi bozuldu ve buna adapte olabilen kuruluşların sayısı azaldı. Parasal sıkılaşma adımlarıyla dünyanın birçok ülkesinde faiz oranları yükseltildi.

konkordato.jpg

Özellikle sanayide faaliyet gösteren firmaların birçoğu banka finansmanıyla iş yapıyor. Faiz oranları Türkiye'de zirveyi görünce kredi musluğu kapatıldı. Borçlarını ödeyemeyen firmalar bu yüzden konkordato talep ediyor.

kozmetik-84884.jpg

Konkordato talebi kabul edilmeyenler ise bir bir iflas ediyor. Konya'da son zamanlarda konkordato ilan eden ve iflas eden firma sayısında ciddi artış var. Son olarak ülke genelinde bilinen ve tanınan firmalardan birisi daha iflas etmişti.

kozmetik-iflas.webp

Söz konusu markanın ismi Airfly Kozmetik. Otomobil kokuları ve aksesuarları satan firmayı bilmeyen yok. Özellikle akaryakıt istasyonlarında satılan bu markanın ekonomik gerekçelerle iflas ettiği söyleniyor. Konya 1. İcra Dairesi, firmadan alacağı olanları 14 Şubat 2024 tarihinde toplantıya davet etti.

al-oz-insaat.jpg

İflas eden diğer Konya firması ise inşaat ve mühendislik sektöründe faaliyet gösteriyor. Al Öz Mühendislik ve İnşaat. Firmanın iflası kesinleşti. Alacaklılara konu ile ilgili duyuru yapıldı. Bu doğrultuda iflas ek sıra cetvelinin ikinci yayınlandı.

insaat-222.jpg

Ekonomi uzmanları dünya genelinde dengelerin değişmesine bağlı olarak iflas eden firma sayısının daha da artacağını söylüyor.