Konya'da bu fırın 3,5 TL'ye ekmek satıyor! Öğleden önce hepsi bitiyor

Konya'da bu fırın 3,5 TL'ye ekmek satıyor! Öğleden önce hepsi bitiyor

Konya Selçuklu'da bir fırın, 3,5 TL'den bayat ekmek satışına başladı. Ekonomik olduğu gerekçesiyle bayat ekmek çok ilgi gördü. Hayat pahalılığının vatandaşı düşürdüğü durum, bir kez daha gözler önüne serildi.

Hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon karşısında vatandaşın alım gücü düştü. Artık vatandaşlar fazladan alacağı bir ekmeğin hesabını yapar oldu. Bu gerçeği, Selçuklu'da hizmet veren fırın bir kez daha kanıtladı. Selçuklu'da hizmet veren fırının 5-6 aydır bayat ekmek satışına başladığı öğrenildi.

8-1-962x640.jpg

İnsanların alım gücünün düşmesinden dolayı fırının böyle bir karar aldığı ifade edildi. Fırında taze ekmekten ziyade, bayat ekmeğin daha çok satıldığı, vatandaş tarafından bayat ekmeğin daha çok ilgi gördüğü belirtildi. Yine yoğun talepten ötürü bayat ekmeklerin öğleden önce tükendiği dile getirildi. Konya'da 200 gram ekmek 7 liradan satılıyor. Bayat olsa da ekmeğin yarı fiyattan satılması vatandaşa ekonomik olarak daha cazip geliyor.

8-2-853x640.jpg

TEKRAR SÖYLÜYORUM VATANDAŞ KEMER SIKMAKTAN YORULDU!

Kalkınma İktisatçısı, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Alagöz, sistemin tamamen zam, vergi, ek vergi üzerine kurulu olduğunu söyleyerek, “Zor şartlarda geçinmeye çalışan vatandaşın cebindeki ekmek ve süt parasına el konuldu” dedi. 2023 yılında hayat pahalılığının arttığına dikkat çeken Alagöz, “Halkımız kemer sıkmaktan yoruldu. 2024, 2023 senesinden daha zor olacak” şeklinde konuştu.

8-3-prof-dr-mehmet-alagoz-960x640.jpgSelçuk Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Alagöz

ARTIK VATANDAŞ 1 LİRANIN HESABINI YAPAR HALE GELDİ!

Hükümetin tasarruf politikalarına öncelik vermediğini, hala milyarlarca dolar kaynağın hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki yabancılara harcandığını belirten Alagöz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu harcamalar için yapılan borçlanma ve ödenen yüksek faiz bedelleri, hayat pahalılığının daha da artmasına neden oluyor. Bir de hükümetin yükselen enflasyona rağmen emeklilere insanca yaşayabilecekleri bir maaş vermemesi, cebindeki paranın yok olmasına, tabir yerindeyse enflasyon tarafından el konulmasına yol açıyor. Kamu tasarruf etmeden, hayat pahalılığı sona ermez. Bu ekonomik şartlar sadece vatandaşın kemer sıkarak kurtulacağı bir durum değil. Bayat ekmeğin ucuza satılması ve çok ilgi görmesi aslında var olan bir durum. Sistem, artık vatandaşı bir liranın hesabını yapmak zorunda bırakıyor.”

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum