Konya üretim vaat ediyor

Konya üretim vaat ediyor

KSO Başkanı Memiş Kütükcü, Konya sanayisinin Türkiye’ye üretim ve ihracat vaat ettiğini vurguladı. KütükCÜ, Yeni Çevre Yolu’nun Konya için çok önemli olduğuna dikkat çekti

Konya Sanayi Odası Eylül ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda meclis üyelerini oda faaliyetleri ve Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki gelişmelerle ilgili bilgilendiren KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Konya sanayisinin Türkiye’ye üretim ve ihracat vaat ettiğini vurguladı. Kütükcü, ayrıca geçtiğimiz günlerde Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla temeli atılan Yeni Çevre Yolu’nun Konya için çok önemli olduğuna, Konya’nın lojistik kanallarının gelişmesiyle birlikte yatırım kriterlerinin de yükseldiğine dikkat çekti.

Konya Sanayi Odası (KSO) Eylül ayı meclis toplantısına Yeminli Mali Müşavir Ali Yerli ve Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Operatör Dr. Gökhan Darılmaz konuk oldu. Yerli, meclis üyelerine Torba Yasa ve getirdiği yenilikleri anlatırken, Operatör Dr. Gökhan Darılmaz da, sanayicilerden Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yapılması planlanan Yanık Tedavi Merkezi’ne destek istedi.

Türkiye’nin kutlu yürüyüşü devam edecek

KSO Eylül ayı meclis toplantısı, Başkan Memiş Kütükcü’nün konuşmasıyla başladı. Konuşmasında Konya sanayisinin Türkiye’ye üretim ve ihracat vaat ettiğinin altını çizen Başkan Kütükcü, “Konyalı sanayiciler olarak Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmak için gece gündüz çalışmaya söz veriyoruz” dedi. “Bu ülkenin kutlu yürüyüşü Sayın Başbakanımız Davutoğlu önderliğinde kesintisiz bir şekilde devam edecek” diyen Kütükcü, yüklerinden bir bir kurtulan Türkiye’nin, bu yüklerden kurtulmaya devam ederek hak ettiği yere mutlaka ulaşacağını ifade etti. Irak’taki 46 vatandaşın burnu bile kanamadan kurtulmasının bu ülkenin bireyleri olarak kendilerini de son derece mutlu ettiğini kaydeden Kütükcü, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni etti.

TORBA YASADA, VERGİ ASILLARINA AF YOK

Konya Sanayi Odası Meclisi’ne konuk olan Yeminli Mali Müşavir Ali Yerli ise, meclis üyelerini torba yasa hakkında bilgilendirdi. Torba yasanın bir af yasası olmadığını söyleyen Yerli, “Vergi asıllarına bir af yok. Sadece usulsüzlük cezaları yarısına kadar indiriliyor. Bunun dışında vergi aslında ve cezasında bir indirim yok. Cezanın faizinde indirim var. Faizde de, yüksek gecikme zammı ve faizi yerine, enflasyon kadar bir bedel ödenecek. Bu da 30 Nisan 2014 tarihine kadar ödenmemiş olan faizleri kapsıyor. Her türlü vergi alacağı bu kapsam içine giriyor. Kapsama girmeyen tek şey, mahkemelerin verdiği ve bir affı doğuran cezalar” şeklinde konuştu.

KONYA’YA YANIK TEDAVİ MERKEZİ

Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, Kamu Hastaneleri Birliği ve faaliyetleriyle ilgili bilgi vererek, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yapılması planlanan Yanık Tedavi Merkezi için sanayicilerden destek istedi. Konya’ya yapılacak bir yanık tedavi merkezinin sadece Konya’ya değil, çevre illere de hizmet verebileceğini anlatan Darılmaz, “Eğer Konya’ya bu merkezi kurabilirsek, hem önemli bir eksikliği tamamlamış olacağız, hem de Konya; Antalya, Isparta, Afyon, Karaman, Niğde gibi şehirlere de hizmet verebilecek. Ayrıca yakın ülkelerden de bu merkeze hastalar gelebilecek” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.