Konya Şeker hız kesmedi

Konya Şeker hız kesmedi

Capital Dergisinin Araştırmasına göre Türkiye’de 10 yıl boyunca kesintisiz büyüyen şirket sayısı sadece 23’te kalırken bu başarıyı gösteren şirketlerden biri de Konya Şeker oldu.

Capital Dergisi, bir ilke imza atarak “Türkiye’nin Elit Şirketleri”ni açıkladı. 17 yıldır düzenli olarak Türkiye’nin en büyük 500 şirketi araştırmasını gerçekleştiren Capital Dergisi benzerleri ABD ve Avrupa’da gerçekleştirilen bir ilke imza atarak “Türkiye’nin Elit Şirketleri”ni açıkladı. 17 yıldır gerçekleştirdiği ve sadece ciro ve ölçek üzerinden yaptığı araştırmaya farklı bir boyut getiren dergi, 2004-2014 yılları arasında her yıl listede yer alan şirketlerden, bir önceki yıla göre ciro bazında hiç “küçülme yaşamayan” şirketleri sıraladı. Capital Dergisinin Araştırmasına göre Türkiye’de 10 yıl boyunca kesintisiz büyüyen şirket sayısı sadece 23’te kalırken bu başarıyı gösteren şirketlerden biri de Konya Şeker oldu. Kesintisiz büyümesiyle son 10 yıla damgasını vuran 23 şirketten biri olan Konya Şeker, derginin Elit Şirketler olarak tanımladığı devler arasında ciro itibarıyla Turkcell, Anadolu Gurubu ve Aselsan’dan sonra 4’üncü büyük olarak yer aldı. 2004-2014 yılları arasında kesintisiz büyüyen şirketlerden bileşik büyüme oranı itibarıyla en yüksek oranı yüzde 29 ile Acıbadem Gurubu yakalarken Konya Şeker’in ortalama bileşik büyüme oranı yüzde 18,2 oldu. Pınar gurubunun yüzde 9,3 bileşik büyüme oranı yakaladığı 10 yıllık sürede Turkcell yıllık 12,4 büyürken, Brisa 12,5, Mavi Jeans 20,3, Aselsan 21,6 büyüdü.

Çimsa ve Sütaş ile birlikte Konya Şeker’in stratejisini sayfalarına taşıyan Capital Dergisi, Kurumun 10 yılda cirosunu 4,3 kat arttırdığına vurgu yaparak “Konya şeker’in Sırrı” Başlığı altında Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk’un şu sözlerine yer verdi;

“Konya Şeker 2000’li yılların başından itibaren önemli bir büyüme ivmesi yakaladı. Bu süre zarfında iki ekonomik kriz yaşanmasına rağmen büyüme hızımızda bir yavaşlama olmadı. Konya Şeker’in bu performansında iki ana etken var. İlki, kooperatif şirketi olmamız hasebiyle kooperatif ortaklarımızın ihtiyaç ve beklentileri. Yani onların tarladaki emeğine, üretimine değer katma mecburiyetimiz. İkincisi ise planlı, stratejik ve kendi kendini otomatik olarak büyüten uzun vadeli yatırım programımız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.