Konya için çalışıyoruz

Konya için çalışıyoruz

KONSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Başçı, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi

12 Mart 2011 tarihinden bu yana Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Abdullah Başcı, son dönemde yürüttükleri çalışmalar kapsamında ‘KONSİAD Acil Eylem Planı’ hazırladıklarını ifade etti.
Abdullah Başçı, KONSİAD olarak yürüttükleri çalışmaları şu şekilde aktardı:
2011 Nisan ayında İstanbul’daki bütün Konya merkez, ilçe, kasaba ve köy dernek başkanları ve yönetim kurulları ile yaptığımız toplantıda Konyalıların birlik ve beraberliğe olan hasretleri dile getirilmiş, bundan sonra Konyalıların güç birliği içinde bulunmaları için KONSİAD önderliğinde bir yapılanmaya gidilmesi ile ilgili tavsiye kararı çıkmıştır. 
11 Mayıs 2011 Çarşamba günü saat:20.00’de İstanbul Küçükçekmece Belediyesi Nikâh Sarayı’nda düzenlemiş olduğumuz “Konyalılar Buluşuyor Gecesi”nde çok sayıdaki Hemşehrimizin, kalabalık ve seçkin davetlilerin teşrifleri bizleri memnun etmiştir. Derneğimizin ilk tanıtım broşürünün de dağıtıldığı Konyalıların birlik ve beraberliğinin en güzel örneğinin sergilendiği gecemize katılan şeref konuklarımız dönemin Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu ile dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Prof. Dr. Ömer Dinçer de bizlere moral ve cesaret vermiştir.
Haftanın her Çarşamba günü Yönetim Kurulumuzla birlikte yaptığımız İstanbul’daki hemşehrilerimizle tanışma, kaynaşma ziyaretlerimiz neticesinde 65 civarındaki üye sayımız 115’lere ulaşmış olup, bu ziyaretlerimiz sürdürülecektir.  
KONSİAD web sitemiz (www.konsiad.com) yeni çehresi ile önümüzdeki günlerde hizmete girmiştir. Ayrıca KONSİAD, http://www.facebook.com adresinde de tanıtılmaktadır.
KONSİAD’ın ilk dergisi ile ilgili gerekli çalışmalar bütün hızıyla devam etmekte olup, en kısa sürede çıkacak olan dergimizle bütün hemşehrilerimize ulaşmayı hedeflemekteyiz.
Önümüzdeki aylarda İstanbul Feshane’de çok geniş kapsamlı olarak yapacağımız “Konya Tanıtım Günleri” etkinliği ile ilgili istişare toplantılarımız sürdürülmekte olup, bu konu ile ilgili komisyonlarımız teşkil edilmekte, bu etkinliğimizi birlikte yapacağımız Konya’daki sanayicilerle, işadamlarıyla, merkezi ve yerel yönetimlerle görüşmelerimiz de devam etmektedir.
Abdullah Başçı değerlendirmelerini şöyle tamamladı: “Hakkın, hukukun, barışın, güvenin, adaletin, refahın ve mutluluğun, sağlandığı; Konya’nın tarihe ve topluma mal olmuş yerel ve evrensel değerlerinin korunup, tanıtıldığı; kendi içinde bütün, bölgesinde etkin, Türkiye’de saygın bir Konya oluşturma mücadelesine katkıda bulunmak” misyonumuzla hareket edip, “Konya’mızın ve milletimizin geçmişine, kültürüne ve kimliğine saygıyı esas alıp bağımsız olarak, Türkiye’mizin ekonomik kalkınmasına ve gelişmiş ülkeler seviyesine yükselmesine katkıda bulunmak, bunun için yüksek teknolojili üretimi esas alan bir anlayış doğrultusunda, uluslararası normlara uymayı ve çevreye duyarlı davranmayı kültür ve hayat pratiği getirerek haklının ve zayıfın yanında, haksızın da karşısında olmak” vizyonuyla tavır belirlemiş olan KONSİAD, bundan sonra da bu düsturlarla hayırlı hizmetler vererek, iyilik, yardımseverlik, kardeşlik ve hemşehrilik şuurunun yerleşmesi için çalışacaktır.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.