Konya 5 yeni fuara ev sahipliği yapacak

Konya 5 yeni fuara ev sahipliği yapacak

TÜYAP Fuarcılık AŞ Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bu yıl Konya'da 10 farklı ihtisas fuarı düzenlediklerini, gelecek yıl ise fuar sayısını 17'ye çıkardıklarını bildirdi.

TÜYAP Fuarcılık, 2015 yılında fuar sayısını artırıyor. Yeni yılla birlikte, fuarcılık sektöründe İstanbul’un ardından ikinciliğe yerleşen Konya’da tam 17 fuar gerçekleştirilecek.
 
Konya’nın fuarcılık sektöründe onikinci yılını dolduran TÜYAP Fuarcılık, yeni yıllar birlikte 10 olan fuar sayısını 17’ye çıkarıyor. Düzenlediği basın toplantısında 2014 yılını değerlendiren ve yeni yıla ilişkin hedefleri anlatan TÜYAP Konya Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Konya’yı Türkiye’nin en büyük ikinci fuar şehri yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Fuar alanına yeni yapılan bölümlerle birlikte müthiş bir ivme yakaladıklarını kaydeden Ersözlü, “2003 yılından bu yana 181 fuar organize ettik. Bu fuarlara 16 bini aşkın katılımcı ve üç milyonun üzerinde ziyaretçi geldi. Bu çok büyük bir başarıdır. Tarım Fuarı’nı uluslar arası büyük fuarlar arasına soktuk” dedi.
 
2015 yılında ise 17 fuar düzenleyeceklerini dile getiren Genel Müdür İlhan Ersözlü, Sac İşleme, Süt Enüstrisi, Gıda Sektörü, Kırmızı Et ve Sulama teknolojileri sektörlerinden oluşan yeni fuarlar ile Konya ekonomisine katkı sağlayacaklarını söyledi. Bin 700 firmayı, 50 farklı ülkeden gelecek 400 bin kişiyi 2015 yılında Konya’da düzenleyeceğimiz fuarlarda buluşturmayı hedefliyoruz diyen Ersözlü, Konya’nın; kamu kurumları, meslek odaları ve basınıyla birlikte hareket etmenin meyvelerini topladığını belirtti.
HAKAN ARMUTCU - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.