Köle düzenine karşı çıkıyoruz

Köle düzenine karşı çıkıyoruz

Latif Selvi, “Bizler, adil bir paylaşım için varız. Çalışma hayatında örgütlülük çok önemli. Bu olmazsa, köle düzenleri devam eder. Herkes, hak ettiğini almalı” dedi.

Eğitim Bir-Sen Konya Şubesi tarafından 25. yıl “Vefa Buluşması” gecesi programı düzenlendi. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Eğitim-Bir-Sen tanıtım gösterimi ile başladı. Bera Otel'de gerçekleştirilen programa Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman, Eğitim-Bir-Sen eski kurucu ve yöneticileri, Eğitim-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, Başkan Yardımcıları, Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Konya Sivil Toplum Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, STK temsilcileri, sendika üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. 

KONYA'NIN ANKARA'DA FARKI BÜYÜK

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, zor dönemlerden geçtiklerini belirtti. İlk kuruldukları vakit, sayılarının artıp artmayacağını düşündüklerini dile getiren Selvi, Konya'nın 6 ay içerisinde şube olmayı başardığını ifade etti. Konya'nın Ankara'da çok büyük bir farkı olduğunu söyleyen Selvi, “Doğru bir gayret ile çalışmalar gerçekleştirildi. Hiçbir şey, temelsiz yapılmadı. Sendikamız, sağlam temeller üzerine kuruldu. Bir hareketin başlangıcını görmek istiyorsanız, köklerine bakmanız gerekir. 1992 yılında başlayan serüven zorluydu. Dava adamları çileye tabi olan insanlardır. Dükkanı kapatmadan 25 yıl gayretimizi sürdürmeyi de başardık. Gitmediğimiz ilçe, ilgilenmediğimiz sorun kalmadı. Hamdolsun ki Memur-Sen'e bağlı bütün sendikalarımız bugün yetkili” dedi. 

FİKİRLERİMİZİ KADÜKLEŞTİRMEMELİYİZ

Bir hareketin başarıyla sonuçlanabilmesi için 3 temel unsur olduğunu kaydeden Selvi, “Sendikal hareket, bir fikir etrafında ortaya çıkmalıdır” dedi. “O fikrin devamlılığı çok daha önemlidir” diyen Selvi, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Fikir, kadükleşmemelidir. Yola çıkanların izini takip edecek, onların davasını benimseyecek dava arkadaşlarına ihtiyaç vardır. Teşkilat bilinci de çok önemlidir. İşte bizimle ile yola çıkan arkadaşlarımızın hepsi, bu üç faktöre fazlası ile sahip. Böyle olmazsa savrulmalar, anında kendini hissettirecektir. Savrulmalar, hareketin özünü kaybettirir. Örgütlülük ve organizasyon kabiliyeti bu anlamda öncelikli hedefimizdir. Öyle bir örgütlü yapıya sahip olmalıyız ki; hizmet ettiğimiz bütün alanlarda temsilcilerimiz, bir teşkilat bilinci ve genel başkanının duyarlılığı ile sürdürülebilirliliği sağlasın. Örgütümüz içinde yer alan herkes, kendisini örgüt başkanı olarak görmeli.  İdealist insan hedefine koşarken sağdan soldan çekiştirenlerin oyununa gelmez.”

KÖLE DÜZENİNİ DEVAM ETTİRMEYECEĞİZ

Sendikal hareketin, bir emek mücadelesi esası üzerine kurulduğunu dile getiren Selvi, İnsanların, adil paylaşımdan hakkını alamadığı takdirde o hakkı alabilecek bir takım mekanizmaya ihtiyaç duyduklarını vurguladı. Sanayi Devrimi üzerinden örnek veren Selvi, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı:  “Sermayeye güçlü bir şekilde hükmedenler; toplumun diğer kesimlerini, köleliği yok ettik demelerine rağmen adeta köleleştirdiler. Katma değerden kendine düşenden nasiplenemeyenler, o zaman büyük tepkiler ortaya koydu. Sendikacılık, ilk olarak onların harekatı ile şekillendi. Emek mücadelesi çalışılması gereken önemli bir olay olmasaydı, çalışanın alın teri ile ilgili şeyler söz konusu bile olmayacaktı. Bizler, adil bir paylaşım için varız. Çalışma hayatında örgütlülük çok önemli. Yoksa köle düzenleri devam eder. Köle düzenlerini devam ettirmemeliyiz. Herkes, hak ettiğini almalı. Bunun için el birliği ile mücadele içinde olmalıyız.

VEFA HATIRLAMAK DEĞİL UNUTMAMAKTIR

Eğitim-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer de “İnsanın dünyadaki imtihanı, ahde vefada gayrettir anlayışı ile yola çıktık” şeklinde konuştu. “Hak yolunda feda olmanın hakkını verme gayreti ile berekete mazhar olan bir teşkilat olarak öncü medeniyet güçlü sendika ve büyük Türkiye diyoruz” diyen Karlıer, “Bugünkü birlikteliğimiz yeni başlangıçlara, kazanımlara, ufuklara, umutlara, güvenli adımlara ve adil bir dünyaya vesile olsun istiyoruz. Türkiye'nin en büyük emek hareketi olarak, varlık nedenimizi bütün kamu görevlilerinin, emeğin ve ekmeğinin değerini bilen ve yan yana duran bir hareket olarak görüyoruz. Bugün vefa için burdayız. Bizim için vefa hatırlamak değil, unutmamaktır” açıklamalarında bulundu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.