Kızılay'a sahip çıkalım

Kızılay'a sahip çıkalım

ASKON Konya Şubesi’nin misafiri olan Türk Kızılayı Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu, Kızılay’ın Türk milletinin olduğunu, herkesin el birliği ile daha iyi yerlere getirmesi gerektiğini ifade etti

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi bu hafta Kızılay Genel Müdürü Konyalı isim Dr. Mehmet Güllüoğlu’nu ağırladı. ASKON Konya Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Genç’in ev sahipliğinde gerçekleşen programda Genel Müdür Mehmet Güllüoğlu, Kızılay’ın çalışmalarını anlattı. Programın açılış konuşmasını yapan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, “Kızılay’ın genel müdürü Mehmet Güllüoğlu bey ve değerli yöneticileri bugün misafirimiz oldu. Kızılay’ın çalışmaları son derece önemli. Biz de elimizden geldiğince destek olacağız. Ev sahipliğinden dolayı Mustafa Genç beye de teşekkür ediyoruz” dedi.

KAN BAĞIŞINA DESTEK OLALIM

Daha sonra söz alan Türk Kızılay’ı Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu, Konya’nın Kızılay’ın en güçlü olduğu şehirlerden olduğunu ifade etti. Güllüoğlu, “Konya kan bağışında çok iyi düzeyde. Ama bize kan sürekli lazım. En uzun bekletilen kan 40 gün bekleyebiliyor. Bu yüzden sirkülasyonun sürekli olması lazım. Türkiye’de 25 hastane hariç tüm hastanelere kanı biz veriyoruz. Yıllık 2,5 milyon ünite kana ihtiyacamız var. Erkekler 3, kadınlar 4 ayda bir kan verebilir. İnşallah hassas olalım ve sürekli kan verelim” dedi.

ALLA SİZE ÇOK VERSİN SİZ DE BİZE ÇOK VERİN

Kızılay’ın dünyada 50 ülkede mazlumların imdadına yetiştiğininin altını çizen Güllüoğlu, “Afrika’da açlıktan ölümler yine hızlandı. Somali’de büyük sorun var. Biz buraya ulaşmak zorundayız. Filistin, Irak, Suriye, Bangladeş ve Afrika’nın birçok ülkesinde çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’de paylaşım ruhu çok yüksek bu da bize güç veriyor. Kızılay milletindir. Biz sizin emanetlerinizi mazlumlara ulaştırıyoruz. Allah size çok versin, siz de bize çok verin” diye konuştu. Program sonrası Dr. Mehmet Güllüoğlu’na ve Kızılay Şube Müdürü Osman Haklı’ya hediye takdiminde bulunuldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.