Kira zammında yüzde 25 sınırı bu tarihte kaldırılacak! Dev zam yolda

Kira zammında yüzde 25 sınırı bu tarihte kaldırılacak! Dev zam yolda

Türkiye'de kira zamlarına yüzde 25 sınır koyuldu. Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki büyük sıkıntı olan kira zam oranında dikkat çeken gelişme yaşandı.

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişata bağlı olarak bazı unsurlar değişti. Son yıllarda artan inşaat maliyetleri dairelere dev zam gelmesine neden oldu. Daire fiyatları arttığı için ev sahipleri kiralara zam yaptı. Alım gücü düşen vatandaş ise bu zamlar karşısında çaresiz kaldı. Asgari ücretin 17 bin 2 TL olduğu Türkiye'de en ucuz kira fiyatları 10 bin liradan başlıyor. Devlet bu yüzden kira artışlarına sınır getirdi. Yüzde 25'lik zam sınırı ev sahiplerini ise mutlu etmedi.

kira.jpg

YÜZDE 25 ZAM SINIRINA İLİŞKİN AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ndan ‘kirada yüzde 25 zam sınırı’ açıklaması geldi. Habertürk canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cevdet Yılmaz, konut kiralarında yüzde 25 zam sınırına ilişkin kendisine yöneltilen soruyu da cevapladı.

cevdet.jpg

"ENFLASYONA GÖRE KARAR VERİLECEK"

Temmuz ayına kadar sürenin olduğunu belirten Cevdet Yılmaz "Enflasyonun gidişine, kiralardaki gidişata, hepsine bakılarak bir karar verilecektir" dedi.

Bu açıklamalara göre kira zam sınırının Temmuz ayında kaldırılabileceği anlaşılıyor. Eğer sınır kalkarsa ev sahiplerinin kiralara dev zam yapacağı konuşuluyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum