Kerkük'te terör oyunu

Kerkük'te terör oyunu

Irak't PKK'lı teröristlerin Türkmen bölgelerinin olduğu hatlara yerleştirilmesi ve Kerkük'te kamu binalarına Kürt yönetiminin bayraklarının asılması bölgedeki gerilimi tırmandırdı

Türkmen yurdu Kerkük ve Irak Türkmenleri DAEŞ ve PKK terörü tehdidi altındı. Kerkük'te şu an hem DAEŞ hem PKK unsurları bulunuyor. Bu iki terör örgütü Iraklı Türkmenlerin can ve mal güvenliğini tehdit ediyor. Kerkük'teki kamu binalarına Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının şehirdeki tansiyonu yükseltti. Özellikle Kerkük Valisi Necmeddin Kerim'in PKK'ya karşı yumuşak tutuma terör örgütü üyelerini daha da cesaretlendiriyor. Iraklı Türkmenler, Kerkük'e PKK'lı teröristlerin yerleştirilmesinin ve terör örgütü üyelerinin rahatça faaliyet göstermesinin bölgedeki gerilimi daha da yükselteceği görüşünde. Kerkük'teki kamu binaları Kürdistan bayraklarının asılması Türkmenlerin büyük tepkisini çekti.

CELAL TALABANİ İKİLİ OYNUYOR

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Lideri ve Kerkük Milletvekili Erşad Salihi, PKK unsurlarının Irak kentlerine yerleştirilmesinin vahim sonuçlara yol açacağına dikkat çekerek,  Kerkük'teki olayla ilgili olarak Kürdistan Yurtseverler Birliği'ni (KYB) suçladı. Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Türkmen Lider Erşad Salihi, KYB'nin Irak anayasasının 'ihtilaflı bölgeler' olarak tanımladığı Türkmen bölgelerine, PKK unsurlarının yerleşmesine ön ayak olduğunu söyledi. Salihi, PKK'nın, KYB yardımıyla Türkmen bölgelerinin olduğu hatta yerleştirildiğini söyledi.

KERKÜK VALİSİ ATEŞLE OYNUYOR

Türkmen Lider Erşad Salihi, Kerkük Valisi Kerim'in 21 Mart Nevruz kutlamaları dolayısıyla kentteki tüm kamu binalarına Irak Bölgesel Kürt Yönetimi bayrağının asılması talimatı verdiğini belirterek, "Kerkük Valisi, Türkmenlerin göz bebeği ve Türk şehri olan Kerkük'e Kürdistan bayrağını diktirerek ateşle oynuyor ve şehirde kardeş kavgası çıkarmak istiyor" dedi. Kerkük'ün tartışmalı bölgeler arasında yer aldığının altını çizen Salihi, bu talimatın anayasaya ve hukuka aykırı olduğunu ifade etti. ITC Başkanı Salihi, "Bir taraftan askeri güçle Kerkük petrollerine el koymak, diğer taraftan Kürdistan bayrağını Kerkük binalarına zorla astırmak ve PKK terörünü bölgeye getirmek, büyük bir olaydır ve bundan barış sağlanmaz. Kerkük ve Türkmen bölgelerini kan gölüne çevirmek isteyen taraflar var. Türkmenler olarak bu süreci kaygıyla takip ediyoruz."

KYB PKK'LI TERÖRİSTLERİ YERLEŞTİRİYOR

Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Aydın Beyatlı da "Aslen Türkmen bölgesi olan anlaşmazlık bölgelerine PKK'nın karargâh açması ve KYB'nin bunlarla anlaşması, izin vermesi bence çok yanlıştır. Hiçbir zaman bu şekilde şeyler olmadı. Ama maalesef şimdi çok net bir şekilde bunlar oluyor. Özellikle Kerkük'te kamu binalarına Kürdistan bayraklarının asılması Türkmenleri çok rahatsız etmiştir. Bu çok tehlikeli bir oyundur" dedi. Beyatlı, PKK unsurlarının Kerkük baskınında etkin rol oynamasa da, sosyal medyada yayınladıkları fotoğraflarla propaganda yaptıklarını belirterek, "PKK bu olayı istismar ederek 'Ben buradayım' demek istiyor. Bugüne kadar çok şehit verdik. Kendi topraklarımızı korumaya hazırız" ifadelerini kullandı.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum