Kayıtlı istihdam arttı

Kayıtlı istihdam arttı

Kayıt dışı istihdamla mücadele etmek amacıyla yenilikçi bir tutum sergileyen SGK, son on yılda uyguladığı etkin yöntemlerle kayıt dışı istihdamın yüzde 50’lerden yüzde 34’lere düşmesini sağladı.

SGK’nın kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi, konu hakkında farkındalığın artırılması ve kayıt dışı istihdamın azaltılması amacıyla başlattığı "Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi" Konya’da tanıtıldı. SGK Kayıt dışı İstihdamla mücadele Daire Başkanlığı “Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi” kapsamındaki etkinliklerine Konya’da devam etti.  Konya SGK İl müdür Yardımcısı Mevlüt Dindar’ın açılış konuşmasıyla başladı. SGK Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Savaş Alıç, “Türkiye’de, devlet için gelir kaybına, kayıt dışı çalışan işçilerin de haklarından mahrum kalmasına neden olan kayıt dışı istihdamla mücadele etmek amacıyla yenilikçi bir tutum sergileyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Eylül 2014 tarihinde hayata geçirdiği “Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi”nin (KİTUP II) beşinci şehri olan Konya’da çalışmalarına devam ediyor.  Proje, kayıtlı istihdamın önemi, kayıt dışı istihdamın çalışana ve ülkeye getirdiği yükler konusunda güncel gelişmeler ışığında toplumu bilgilendirmeyi amaçlıyor. Son on yılda uyguladığı etkin yöntemlerle kayıt dışı istihdamın yüzde 50’lerden yüzde 34’lere düşmesini sağlayan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bu sorunun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla uygulamaya konulan 'Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki' projesiyle farkındalığın artırılmasını ve tutum değişikliği yaratılmasını amaçlıyor. Genç kuşaklara odaklanarak sorunun çözümüne temelden, bütünsel bir anlayış getiren, kayıtlı istihdamın öneminin fark edilmesini ve savunulmasını sağlamak amacıyla uygulamaya koyulan projeyle kayıtlı istihdamın artırılması planlanıyor. SGK üst düzey yöneticilerinin yanı sıra oyuncuların, TV yapımcılarının ve kişisel gelişim uzmanlarının da katılacağı etkinliklerde basın mensupları, tarımda çalışanlar ve muhtarlara yönelik bilgilendirmeler yapılacaktır” dedi.   

SGK Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Savaş Alıç ile Konya SGK İl Müdür Yardımcısı Mevlüt Dindar'ın program sonunda cevapladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.